13.12.2006 року на виконання рішення суду реєстратором Банку «БІГ Енергія» було здійснено операцію по списанню 19,54 % акцій Банку на користь Голови та члена Спостережної ради Банку – Сагури О.В., та Плечуна В.В.

За результатами списання, виникла ситуація при якій не має можливості достовірно встановити власників акцій Банку і відповідно провести загальні збори акціонерів. Про ситуацію, що склалася, реєстратор повідомив Національний банк України та Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку України.

Банк вважає операцію по списанню акцій незаконною та ініціює перевірку дій реєстратора Прокуратурою міста Києва та Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку. При проведені перевірки ДКЦПФР встановила, що реєстратор здійснив операцію по списанню 19,54 % акцій у відповідності до вимог законодавства.

Відео дня

 

Незважаючи на висновки ДКЦПФР, Банк ініціював порушення кримінальної справи, яка була порушена протягом однієї доби Подільським РУ ГУ МВС України в місті Києві.  При розгляді справи слідчий виніс (1) Постанову про заборону відчуження акцій Банку та (2) Постанову про проведення виїмки реєстру. Рішенням слідчого фактично зупинено обіг акцій Банку.

Вважаємо, що дії Банку щодо ініціювання кримінальної справи носять провокаційний характер та направлені на незаконне заволодіння реєстром Банку з метою створення альтернативного «кишенькового» реєстратора. 

Реєстратор здійснює свою діяльність протягом 8 років і завжди забезпечував захист прав акціонерів. Просимо акціонерів Банку зацікавлених в збереженні реєстру вплинути на провокаційні дії посадових осіб Банку.

 

Виконуючий обов’язки

директора ВАТ «Укренергореєстр» Бугай Денис

тел. 8 093 653 54 45