Розвиток фінансового лізингу є на сьогодні перспективним напрямом для інвестування в Україні. Про це повідомив керівник відділу підприємництва офісу економічного зростання Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Рік ГЬОРЛІ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, сьогодні українські селяни позбавлені можливості одержати фінансування під заставу землі, тому фінансовий лізинг для них є реальною можливістю одержати кошти під закупівлю устаткування.

Як відзначив Р.ГЬОРЛІ, USAID з 2004 року проводить фінансування проекту «Ініціатива сприяння кредитуванню», одним із шести напрямів діяльності якого є лізинг. За словами представника USAID, в рамках даного проекту надається допомога українським лізинговим компаніям, зокрема, в пошуку іноземних партнерів.

Відео дня

За інформацією Р.ГЬОРЛІ, проектом вже було надано допомогу українській компанії ВАТ «Капітал Лізинг» ц переговорах з інвестиційним банком Foyil Limited, за результатами яких Foyil інвестував у «Капітал Лізинг» 1 млн. доларів.

Як відзначив представник USAID, за підсумками шести місяців роботи в 2006 році «Капітал Лізинг» вже уклала договорів з лізингу на 6 млн. доларів. За цей період партнерами компанії стали ЗАТ «Компанія «Райз», ТОВ «Шоколадниця-Україна”, ВАТ “Укрбурвод”. За словами Р.ГЬОРЛІ, в найближчі шість місяців компанія планує укласти лізингових договорів ще на 20 млн. доларів.