Завтра у Києві у рамках святкування ювілею видавництва “Факт” пройде talk-перфоманс за участю відомих українських письменників “10 років української книги. 10 років видавництву “Факт”.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН головний редактор видавництва Леонід ФІНКЕЛЬШТЕЙН.

За його словами, на захід, зокрема, запрошені Оксана ЗАБУЖКО, Дмитро СТУС, Юрій МАКАРОВ, Отар ДОВЖЕНКО, Ольга ОГРИЗКО, Ірина КАЛИНЕЦЬ та інші та інші митці.

Відео дня

"Будуть виступати українські письмениики, наші друзі, навіть кілька посадовців. Причому ті посадовці, які не будуть розповідати про політику. Будуть розповідати посадовці-читачі. Їх мало, але вони є”, - зазначив Л.ФІНКЕЛЬШТЕЙН.

Учасники зустрічі обговорять проблеми сучасного книговидавництва, видання творів молодих, невідомих авторів тощо.

Л.ФІНКЕЛЬШТЕЙН висловив жаль, що через грип до заходу не зможуть долучитися деякі з авторів, але вони передали свої привітання у вигляді невеликих відеофільмів, які будуть демонструватися гостям talk-перфомансу.

Заплановано також проведення безпрограшної безкоштовної лотареї, де кожен присутній зможе виграти книгу автора, який буде в залі, й отримати автограф.

За інформацією головного редактора видавництва, загалом “Факт” протягом 10 років свого існування займався видавництвом понад 100 авторів. За минулий рік було видано близько 80 книг орієнтовно 50-60 авторів. Як зазначив Л.ФІНКЕЛЬШТЕЙН, видавництво також намагається підтримувати молодих авторів, бо вважає, що “талант від віку не залежить”.

Присутній на прес-конференції головний редактор часопису “Київська Русь” Д.СТУС зауважив, що 10 років у сучасних умовах на ринку книговидавництва свідчить про вміння видавництва працювати над книгами, працювати з авторами і реалізаторами.