Компанія «Нестле Україна» має намір завершити будівництво першої черги заводу із виробництва холодних соусів у Луцьком районі Волинської області в першій половині 2008 року.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН директор із корпоративних зв`язків компанії "Нестле-Україна" Геннадій РАДЧЕНКО.

«У першому півріччі наступного року ми плануємо вже почати випуск продукції на новій фабриці», - сказав він.

Відео дня

За його словами, в цілому буде три черги будівництва. Зокрема, друга черга повинна завершитися в 2009 р., терміни завершення третьої черги він не назвав. «Ми не дивимося так далеко», - пояснив Г.РАДЧЕНКО.

Він також зазначив, що будівництво планується почати в березні-квітні ц.р. «Зараз ми ведемо інтенсивні переговори щодо придбання ділянки землі, на якій розміщуватиметься завод. Питання непросте, але ми маємо підтримку й розуміння місцевої влади й жителів. Тим більше, ми в хорошому становищі, оскільки будівництво нової фабрики планується за 2-3 км від існуючої», - зазначив Г.РАДЧЕНКО.

Він не назвав потужності заводу, оскільки зараз здійснюється тільки його проектування. В той же час Г.РАДЧЕНКО зазначив, що ця фабрика з часом замінить існуючі потужності заводу в Торчині з виробництва холодних соусів. «Тобто, значно розширить і замінить їх», - уточнив він, додавши, що існуючий завод буде закрито після повного завершення будівництва нового підприємства. Наскільки значним буде розширення нового виробництва, він не уточнив, зазначивши, що це залежатиме від ринку споживання. За даними Г.РАДЧЕНКА, в 2006 р. існуюча фабрика «Волиньхолдинг» виробила майже 100 тис. тонн продукції – за тоннажем це найбільший обсяг «Нестле-Україна».

Окрім розширення виробництва однією з вагомих причин будівництва є виведення виробництва з житлового району, повідомив він. При цьому нова фабрика буде побудована за 2-3 км від існуючої.

Як зазначив Г.РАДЧЕНКО, за декілька десятків років «уперше «Нестле» будуватиме фабрику з нуля практично», зазвичай компанія купує існуючі потужності.

Розмір інвестицій він не уточнив.

Як повідомляв УНІАН, компанія Nеstle має намір побудувати в Луцькому районі Волинської області свій найбільший завод із виробництва холодних соусів (кетчупів і майонезів) ТМ «Торчин продукт». За даними губернатора Волинської області Володимира БОНДАРЯ, кошторис інвестиції із будівництва заводу Нестле в Луцькому районі перевищує 50 млн. дол. США, планується створити 1200 робочих місць.

На нову фабрику поступово буде перенесено виробництво холодних соусів із підприємства ЗАТ "Волиньхолдинг" (селище Торчин), що належить Nestle .

Довідка УНІАН. Компанія Nestle - одна з найбільших компаній із виробництва продуктів харчування в світі. Nestle почала свою діяльність в Україні в 1994 році з відкриття представницького офісу. Компанія здійснює маркетингову підтримку таких брендів як Nescafe, Nesquik, Maggi, Nuts, Friskies, KitKat і Aero.

Обсяг продажів "Нестле-Україна" в 2005 році становив 1,6 млрд. грн.

Виробнича база Nestlе в Україні представлена двома підприємствами - ЗАТ «Кондитерська фірма «Світоч» (м. Львів, 97% акцій) і ВАТ «Волиньхолдинг» (м. Луцьк, 100% акцій). На сьогодні частка Nestle S.A. у капіталі «Світоч» становить 96,89%.

ЗАТ «Світоч» виробляє шоколадну продукцію (цукерки, плитки, батончики), печиво й вафлі під торговими марками «Світоч», Nestle і Aero.