22.02.07 «Внаслідок корупційних дій вінницьких митників лише минулого року економіці держави завдано   збитків  на  мільярд гривень  -    стверджує народний депутат України,  ініціатор створення Міжфракційного депутатського об’єднання «Контрабанді – стоп» Ігор Рибаков.

Народні обранці стикалися з відчайдушним спротивом з боку митників, депутатів намагалися не допустити у зону митного контролю,  не надавали  належних документів,  кримінальні структури блокували їх автомобілі.

Під час перевірки фактів із депутатського звернення на Вінницькій митниці комісією Державної митної служби України, МВС, СБУ та ДПА,   що стало повною несподіванкою для співпрацівників митниці, членами Міжфракційного депутатського об’єднання І. Рибаковим та В.Шамановим, які виїхали на місце,  виявлена  злочинна схема ввезення, оформлення і транзиту транспортних засобів.

Відео дня

          Відповідно до висновків комісії та висновків депутатів за порушення Присяги державного службовця,  заподіяння  значних матеріальних  збитків державі, Держмитслужбою України    прийнято рішення  про звільнення з митних органів всього  керівного складу Вінницької митниці.  Окремі справи передано до прокуратури на предмет притягнення винних до кримінальної відповідальності.

        Членам Міжфракційного депутатського об’єднання «Контрабанді – стоп» фактично  вдалося зруйнувати злочинні контрабандні схеми, котрі мали місце в роботі  Винницької митниці. Бюджет отримав додаткові кошти, які раніше осідали в кишенях крадіїв, - зазначив народний депутат України, Голова підкомітету з питань законодавчого  забезпечення   і парламентського контролю за діяльністю податкової міліції та дізнання в органах Державної митної служби України, співголова Міжфракційного депутатського об’єднання ВР України «Контрабанді – стоп» Ігор Рибаков.

        «Ми розуміємо, - зазначив далі І.Рибаков, - що боротьба з контрабандою – справа непроста і не одного дня. Однак ніхто і ніщо не зупинить нас на цьому шляху. На черзі перевірка інших митниць – в Одесі та Львові. Розпочату справу ми обов’язково доведемо до кінця».

Прес-служба Міжфракційного депутатського

об’єднання ВР України «Контрабанді – стоп»

тел.: 255-24-87; 8-066-341-73-07.