Сьогодні стартував II Всеукраїнський журналістський конкурс «ЗМІ за толерантність і консолідацію українського суспільства».

На прес-конференції в УНІАН презентував початок проведення конкурсу його ініціатор, народний депутат України, голова підкомітету з питань корінних народів, національних меншин та етнічних груп Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Олександр ФЕЛЬДМАН.

Конкурс проводиться з метою актуалізації в українському соціумі проблематики формування толерантної свідомості. Завдання конкурсу - виявлення, підтримка та популяризація кращих медійних прикладів утвердження у суспільстві принципів толерантності, загальнолюдських ідеалів громадянського миру та злагоди.

Відео дня

За словами О.ФЕЛЬДМАНА, сьогодні “піднімають голову” такі ганебні явища як ксенофобія, скінхедство тощо, тому потрібно зробити все, щоб не реагувати на наслідки їхньої діяльності, а попереджати їх.

На прес-конференції зазначалось, що організатором конкурсу є Міжнародний центр толерантності.

До складу журі конкурсу входять відомі журналісти, політики, громадські діячі. Серед них - голова Національної ради з питань культури та духовності при Президентові України Микола ЖУЛИНСЬКИЙ, голова Українського фонду культури Борис ОЛІЙНИК, головний редактор тижневика „Дзеркало тижня” Володимир МОСТОВИЙ, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій ШЕВЧЕНКО та інші.

Конкурс охоплюватиме усі галузі сучасних ЗМІ: телебачення, радіо, електронні та друковані видання. У ньому можуть брати участь вітчизняні журналісти, твори яких були оприлюднені з 1 січня 2006 року по 21 вересня 2007 року включно в електронних (телебачення, радіо, Інтернет) і друкованих періодичних виданнях (центральні і регіональні), що зареєстровані в Україні.

Прийом заявок і матеріалів, що висуваються на конкурс, закінчується 1 жовтня 2007 року.

Урочиста церемонія підведення підсумків конкурсу та нагородження переможців відбудеться у Міжнародний день толерантності 16 листопада 2007 року у Києві.

Загальний призовий фонд конкурсу становить 110 тисяч грн. Фінансує проведення конкурсу Фонд О.Фельдмана.