21 лютого 2007 року буде оголошено про проведення II-го Всеукраїнського журналістського конкурсу „ЗМІ за толерантність і консолідацію українського суспільства”.

Ініціатор проведення конкурсу – Олександр Фельдман, народний депутат України,  Голова підкомітету з питань корінних народів, національних меншин та етнічних груп Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Організатор конкурсу – Міжнародний центр толерантності.

Відео дня

Другий Всеукраїнський журналістський конкурс проводиться з метою актуалізації в українському соціумі проблематики формування толерантної свідомості. Завдання конкурсу  - виявлення, підтримка та популяризація кращих медійних прикладів утвердження у суспільстві принципів толерантності, загальнолюдських ідеалів громадянського миру та злагоди.

До складу журі конкурсу входять відомі журналісти, політики, громадські діячі. Серед них – Жулинський М.Г. – Голова Національної Ради з питань культури та духовності при Президенті України, Олійник Б.І. – голова Українського Фонду культури, Мостовий В.П. – головний редактор тижневика „Дзеркало тижня”, Шевченко А.В. – Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, Ложкін Б.Є. – Президент Українського Медіа Холдингу та інші.

Конкурс охоплюватиме всі галузі сучасних ЗМІ: телебачення, радіо, електронні та друковані видання. В ньому можуть брати участь вітчизняні журналісти, твори яких були оприлюднені в електронних (телебачення, радіо, Інтернет) та друкованих періодичних виданнях (центральні і регіональні), що зареєстровані в Україні, з 1 січня 2006 року по 21 вересня 2007 року включно.

Прийом заявок та матеріалів, що висуваються на конкурс, закінчується 1 жовтня 2007 року.

Урочиста Церемонія підведення підсумків Конкурсу та нагородження переможців відбудеться у Міжнародний день толерантності 16 листопада 2007 року у  м. Києві.

Загальний призовий фонд конкурсу - 110 тис. гривень. Фінансує проведення конкурсу Фонд Олександра Фельдмана.

Довідка

Вперше конкурс проводився з квітня по листопад 2004 року і викликав значну зацікавленість журналістів, як центральних, так і регіональних ЗМІ. До організаційного комітету з різних  регіонів України надійшло близько 200 матеріалів. Переможцями були визначені: Станіслав Цалик („Газета по-киевски”) – за цикл з 5 статей про роль національних громад Києва в процесі творення історичного й сучасного обличчя України (друкована преса); Володимир Ар’єв (“5-й канал”, “Закрита зона”) – за фільм “Divide et impera (телебачення); Ольга Ступак (Національна радіокомпанія України. Третій канал “Радіо Культура”) за програму „Поезія і проза національних меншин в українських перекладах”... (радіо). Гран-Прі конкурсу отримав Сергій Рожновський (Маріупольське телебачення). Урочиста церемонія нагородження переможців Першого Всеукраїнського журналістського конкурсу проходила 25 січня 2005 року у м. Києві.

Більш детальну інформацію про Другий Всеукраїнський журналістський конкурс „ЗМІ за толерантність і консолідацію українського суспільства” Ви можете отримати під час проведення прес-конференції, яка відбудеться 21 лютого 2007 року о 12-00 у приміщенні Інформаційного агентства УНІАН (вул. Хрещатик, 4).