Пайовики Соповського заводу залізобетонних виробів і конструкцій (Івано-франківська обл.) звинувачують місцеві відділення СБУ і БТІ в сприянні захопленню підприємства кримінальними структурами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив голова ради заводу Михайло ЮРІС на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, зараз у Коломийському районному суді знаходиться позов про нелегітимність нинішньої адміністрації заводу, яка самовільно захопила адміністративну владу. Він зазначив, що судова війна з адміністрацією заводу тягнеться вже три роки.

Відео дня

Як повідомив М.ЮРІС, колишній директор заводу Катерина ГАЙТКУЛОВА запропонувала йому 150 тис. дол. для перепродажу підприємства через банки. При тому, що ринкова вартість заводу становить близько 1 млн. дол. «Хто за цим стоїть, ми не знаємо», - додав М.ЮРІС.

На його думку, про підготовку адміністрацією заводу його перепродажу свідчить і той факт, що при перевірці підприємства КРУ балансова вартість майна заводу «зменшилася» на 500 тис. грн. Крім того, за його словами, на загальних зборах із 103 учасників кооперативу було незаконно виключено 101 пайовика.

За словами пайовика заводу Любомира КУШНІРА, якому належить деревообробний комплекс, 23 січня начальник СБУ в Коломийському районі Ігор КАЗЮКА попередив, що якщо він не продасть свій пай за безцінь (50 тис. дол. - УНІАН) Юріюі ДЗВІНЧУКУ, то будуть «річки крові й гори м`яса». Л.КУШНІР через суд довів своє право на власність, проте в місцевому БТІ відмовляються реєструвати рішення суду.

За його словами, сьогодні всі матеріали, що стосуються незаконних дій адміністрації заводу й місцевих відділень СБУ і БТІ, будуть передані в СБУ.

Довідка УНІАН. Соповський завод залізобетонних виробів і конструкцій (с. Сопов, Коломийський район, Івано-Франківська обл.) займається виробництвом залізобетонних виробів і обробкою деревини. Завод входить до виробничого об`єднання «Карпатрембудсервіс», яке включає 500 підприємств по Україні. Підприємство складається з двох майнових комплексів – цехи залізобетонних виробів і деревообробний комплекс. На заводі працює близько 25 осіб. Виробнича потужність заводу становить 10 тис. куб. м. залізобетонних виробів і 12 тис. кв. м. паркету на рік.