В газеті «Дело» № 23 (313) від 9 лютого 2007 року була надрукована стаття «Строители режут на части киностудию им. Довженко», яку передрукували кілька газет та Інтернет - видань, зокрема «Главред».

Суть статті викладена у першому реченні: « Строительная компания «Киевгорстрой-1» намерена через суд забрать половину земли коностудии им. Довженко».

Але, в сьомому абзаці цієї статті зазначено, що будь-які коментарі від «Київміськбуду» отримати не вдалося. Може випадково, а може й навмисно, з тексту випала цифра «1», що дало підстави робити висновки про причетність холдингової компанії «Київміськбуд» до конфлікту будівельної організації «Київміськбуд-1» та діячів культури, які стали на захист інтересів кіностудії ім. О. Довженка.

Відео дня

На жаль, інформація, що викладена у статті «Строители режут на части киностудию им. Довженко», стала приводом та темою і для телесюжетів на каналах, які ведуть трансляцію на всі регіони України.

Вважаю своїм обов`язком проінформувати засоби масової інформації та громадськість про припущену помилку та повідомити про повну непричетність Холдингової компанії «Київміськбуд» до конфліктної ситуації.

На жаль, через відсутність в Україні належної правової бази, кілька компаній різних форм власності та виробничої діяльності використовують в своїй назві ім`я «Київміськбуд». Інколи, як в зазначеному випадку, це призводить до вкрай негативних наслідків та паплюження ім`я холдингової компанії «Київміськбуд» - єдиної структури, яка має підтверджене відповідним сертифікатом право носити це ім`я.

Трест «Київміськбуд-1» дійсно є асоційованим членом холдингової компанії «Київміськбуд».

Зобов`язання тресту по виконанню підрядних завдань, рівно, як і зобов`язання компанії по виконанню своїх функцій, регламентовані відповідною Угодою між організаціями, яка не передбачає втручання Сторін у їх власну виробничу та ринкову діяльність.

Але, наголошую, в уставному фонді тресту «Київміськбуд-1» компанія «Київміськбуд» не володіє жодною акцією. Трест «Київміськбуд-1» - це суто приватна структура, яка належить відомій в Україні фінансовій установі, яка не повинна інформувати, і не інформує Холдингову компанію «Київміськбуд» про власні плани, наміри, комерційні та фінансові проекти.

Відтак, нести будь-яку відповідальність за дії та вчинки асоційованого члена компанії, пов`язані із реалізацією його власної ринкової стратегії, Холдингова компанія “Київміськбуд» не може.

Звертаюсь до засобів масової інформації з проханням оприлюднити цю заяву.

Прошу врахувати, що з часу її оприлюднення, пов`язування ім`я ХК «Київміськбуд» з зазначеною конфліктною ситуацією буде розглядатися холдинговою компанією, як зазіхання на честь та гідність ХК «Київміськбуд» з усіма наслідками, які передбачені чинним Законодавством України.

Також, прошу засоби масової інформації, зокрема газети «Дело», Інтернет - видання «Главред», керівництва каналу «УТ-1» та інших, тих, хто до часу оприлюднення цієї заяви використали недоброчинну інформацію, письмово та у відповідних програмах повідомить діячів культури - авторів листа Президенту України, прем`єр-міністру та голові Верховної Ради України про припущену помилку та повну непричетність ХК «Київміськбуд» до зазначеного конфлікту.

Сподіваюсь на розуміння позиції Холдингової компанії «Київміськбуд» з боку всіх представників ЗМІ та громадськості України.

 

 

З повагою, Голова правління - Президент холдингової компанії «Київміськбуд» Петро Шилюк.