В Україні почала виходити туристична телепрограма “Феєрія Мандрів”. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив автор та ведучий програми, гендиректор турфірми “Феєрія” Ігор ЗАХАРЕНКО.

За його словами, перший випуск вийшов 31 грудня 2006 р., і в ефірі побувало вже 6 випусків програми. Як зазначив ведучий, презентація програми відбувається лише тепер, після того, як стало очевидним, що програма має гарний рейтинг й існуватиме довгий час.

Втім, повідомив І.ЗАХАРЕНКО, на сьогодні в українському телевізійному просторі існує простора ніша для туристичних телепрограм, яких нараховується лише кілька, оскільки такі проекти надто дорогі.

Відео дня

За даними І.ЗАХАРЕНКА, програма виходить 2 рази (з повтором) на тиждень на 5-му каналі. За його словами, окрім того, ведуться переговори з іншими каналами та студіями, як загальноукраїнськими, так і регіональними, кабельними.

Як повідомив автор і ведучий програми, в першу, чергу в програмі представлені країни, куди найпростіше поїхати пересічному українцю, де нема проблеми з візами, де нормальне ставлення посольств.

Окрім того, зазначив І.ЗАХАРЕНКО, значна частка програм буде приділена туристичним місцям України. За його словами, “ми хочемо показати те, чого не знають, і навіть те, що знають, показати з іншого боку”. Зокрема, зазначив він, перша зйомка програми була в Кам’янці-Подільському. “Всі знають, що в Кам’янці є фортеця, але в Хотині ми займалися дайвінгом. Тобто, виявляється, для занять дайвінгом не треба далеко їхати”, - сказав автор програми.

За словам І.ЗАХАРЕНКА, він 12 років у туристичній галузі, й має намір показати світ з нових, незвичних ракурсів. Зокрема, у лютому програма зніматиме карнавал у Кельні, тоді як зазвичай у лютому ми знаємо про святкування карнавалів у Ріо-де-Жанейро та Венеції.

При цьому, про екзотичні країни поки не йдеться, зазначив І.ЗАХАРЕНКО. “Ми хочемо у першу чергу показати те, що доступно”, - наголосив він.