Політичний рух “Європейська платформа” має намір звернутися до Конституційного суду з поданням про відміну норм державного бюджету, що знижують рівень соціального забезпечення громадян.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив народний депутат, лідер політичного руху “Європейська платформа” Микола КАТЕРИНЧУК.

За його словами, неконституційною, зокрема, є відміна пільгових пенсій для науковців і педагогів, зменшення ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань розміру щорічної разової грошової допомоги з 1161 грн. до 55 грн. і з 3870 грн. до 450 грн., заборона виходу на дострокову пенсію за півтора роки до пенсії в разі наявності достатнього трудового стажу тощо.

Відео дня

Як сказав М.КАТЕРИНЧУК, «ми підготували відповідне конституційне подання, де просимо Конституційний суд України скасувати неконституційні положення державного бюджету на 2007 рік. Крім того, ми просимо Конституційний суд, враховуючи актуальність і гостроту цього питання, розглянути це конституційне подання як невідкладне”.

Лідер “Європейської платформи” переконаний, що вдасться знайти необхідні 45 підписів для підтримки цього подання.

Як повідомляв УНІАН, 17 лютого М.КАТЕРИНЧУК у Вінниці заявив, що вважає 15 статей держбюджету на 2007 рік такими, що погіршують становище населення України і планує оскаржити їх в Конституційному суді. М.КАТЕРИНЧУК зазначив, що це в першу чергу стосується соціальних пільг і соціального навантаження.