Сьогодні в агентстві УНІАН пройшла презентація видання “Верховна Рада України V скликання в обличчях (фракції, комітети, комісії)”.

Як передає кореспондент УНІАН, видання накладом 2 тис. екземплярів є спільним проектом громадських організацій “Бюро перспективних досліджень та ініціатив”, “Лабораторії соціального аналізу Ф4” та Комітету виборців України.

У виданні представлені фотографії всіх нинішніх народних депутатів України станом на 12 лютого 2007 року, склад фракцій, комітетів, комісій, дати народження депутатів, телефони та інша додаткова інформація.

Відео дня

Як зазначила голова “Бюро перспективних досліджень та ініціатив” Юлія СИНЯВСЬКА, це вже друге видання, яке є більш повним, і потреба в якому викликана тим, що склад Верховної Ради зазнав суттєвих змін.

У вівторок, 20 лютого, видання буде презентоване народним депутатам у Верховній Раді. Воно також буде розповсюджуватись у всіх центральних органах влади, дипломатичних представництвах. “Оскільки ми є на сьогодні єдиними, хто публікує в такому форматі фотографії народних депутатів, посади, особисту інформацію про них, то, природно, книжка користується великою популярністю”, - зазначила Ю.СИНЯВСЬКА.

Вона додала, що не передбачається видавати таку збірку для виборців. Водночас Ю.СИНЯВСЬКА зазначила, що автори проекту готові розглянути варіанти, якщо будь-який з органів влади зголоситься спонсорувати це видання для розповсюдження серед виборців.

Вона також повідомила, що автори проекту працюють над реалізацією ідеї зробити подібні видання депутатів Київради та Київської облради.

Голова правління КВУ Ігор ПОПОВ у свою чергу зазначив, що мета видання полягає в тому, щоб Верховна Рада стала прозорим, підзвітним виборцям, системно працюючим представницьким органом влади.