Одним з претендентів на участь у міжнародному конкурсі “Євробачення-2007” від України є співак Юрій ЛУК’ЯНЕНКО (творчий псевдонім Godo).

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН продюсер співака, президент компанії “Nastia Music” Геннадій ЗАМОВНИЙ.

За його словами, Godo вже подав заявку на участь у конкурсі.

Відео дня

Продюсер співака зауважив, що на відбірковому етапі міжнародного конкурсу, який проводить Перший національний телеканал, Ю.ЛУК’ЯНЕНКО представить пісню італійською мовою. За словами продюсера, є ще багато пісень з нового англомовного альбому співака, які можна запропонувати на “Євробаченні”.

Сам Ю.ЛУК’ЯНЕНКО зазначив, що хоче гідно представити Україну на конкурсі “Євробачення”.

Пояснюючи свій псевдонім, Ю.ЛУК’ЯНЕНКО зазначив, що Godo в перекладі з мови готів, якої вже не існує, означає “той, що дарує достаток і кохання”. “Тобто людина, яка випромінювала людське тепло, його називали годо”, - сказав співак.

Godo народився в Україні, творчу діяльність почав з 1996 року. Закінчив вокальний факультет Національної музичної академії України ім.П.Чайковського.

З 2000 по 2005 р. навчався в Іспанії, закінчив вищу школу вокалу “Bel canto” в музичній академії ім. Франциска Він’яса при оперному театрі Лісеу у Барселоні.

Співак є лауреатом міжнародних конкурсів вокалістів, його визнано кращим голосом класичної музики в Іспанії в 2004-2005 роках.

Довідка УНІАН. Євробачення - це телевізійна мережа, яка об`єднує теле- і радіокомпанії країн Європи за допомогою Європейського Мовного Союзу - ЄМС (встановлений 2 лютого 1950 року з ініціативи 23-х громадських телерадіокомпаній країн Західної Європи). Нині до нього входять 66 дійсних членів із 79 країн. Найвищим органом ЄМС є Генеральна Асамблея, які скликають раз на рік.

У середині п`ятдесятих років XX сторіччя члени Європейського Мовного Союзу вирішили створити загальноєвропейське шоу, яке сприяло б культурному об`єднанню Європи. Як такий захід в січні 1955 року в Монако генеральний директор Швейцарського телебачення Марсел Беценон запропонував міжнародний конкурс пісні - на зразок фестивалю в Сан-Ремо. Ідея одержала підтримку на Генеральній Асамблеї ЄМС в Римі 19 жовтня 1955 року. Мета конкурсу - визначити кращу пісню Європи.

Перший конкурс Євробачення відбувся в 1956 році в Лугано (Швейцарія).

На 49-у конкурсі Євробачення перемогла представниця України Руслана з піснею «Дикі танці». 50-ий, ювілейний, конкурс Євробачення відбувся в Києві.

Минулого року Україну на конкурсі Євробачення представляла співачка Тіна КАРОЛЬ.

Цього року конкурс відбудеться 10-12 травня у місті Хельсінкі (Фінляндія).