Колишній заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Олег БАХМАТЮК не є акціонером шести ВАТ з газопостачання і газифікації (облгазів) - “Закарпатгазу”, “Львівгазу”, “Івано-Франківськгазу”, “Чернівцігазу”, “Чернігіввгазу” і “Волиньгазу”.

Про це заявив голова наглядової ради ВАТ "Закарпатгаз" Любомир ШЕРШУН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"БАХМАТЮК не є акціонером шести облгазів", – сказав Л.ШЕРШУН.

Відео дня

При цьому він додав, що "ні прямо, ні опосередковано він (О.БАХМАТЮК – УНІАН) не володіє акціями шести облгазів".

Як повідомляв УНІАН, 30 січня голова Головного контрольно-ревізійного управління України Петро АНДРЄЄВ повідомив, що Генеральна прокуратура за матеріалами перевірок ГоловКРУ порушила 9 кримінальних справ за фактами порушень, виявлених у НАК «Нафтогаз Україна».

26 січня російське видання «Деловая газета» з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомила, що Генеральна прокуратура України направила звернення до Генеральної прокуратури РФ з проханням оголосити в розшук громадянина України О.БАХМАТЮКА. Як писало видання, запит української сторони направлено Генпрокуратурі РФ у зв`язку з ухиленням О.БАХМАТЮКА від участі в слідчих заходах, що проводяться Генпрокуратурою України і УБОЗ МВС України в рамках розслідування кримінальної справи, порушеною за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, скоєне організованою групою, в особливо великих розмірах).

За інформацією українських ЗМІ, наприкінці 2006 року близькі до О.БАХМАТЮКА структури придбали контрольні пакети акцій "Волиньгазу", "Закарпатгазу", "Львівгазу", "Івано-Франківськгазу", "Чернівцігазу" і "Чернігівгазу" у колишнього народного депутата Ігоря ЄРЕМЄЄВА.

Генпрокуратура України розслідувала кримінальну справу про привласнення 410 млн. грн. коштів ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» посадовцями і акціонерами ВАТ «Івано-Франківськгаз», ВАТ «Львівгаз», ВАТ «Закарпатгаз», ВАТ «Чернівцігаз», ВАТ «Волиньгаз», ПП «Промбуддеталь», ТОВ «СБ-індустрия», ТОВ «Будпрофсервіс» і ТОВ «Станіславськая торгова компанія» в листопаді 2005 – березні 2006 року.

Прокуратура Закарпатської області 7 грудня 2006 року в рамках розслідування кримінальної справи провела виїмку документів у приміщенні ВАТ «Закарпатгаз».

У свою чергу, за інформацією ЗМІ, О.БАХМАТЮК і Л.ШЕРШУН разом виступають як засновники або керівники наступних компаній: ЗАТ "Страхова компанія "Укрінстрах”, ТОВ "Прикарпатська фінансова компанія", ЗАТ "Авангард", ВАТ “Івано-Франківськгаз”, шкіряне підприємство “Світанок” (Львів). Л.ШЕРШУН обіймав посаду директора ЗАТ “Страхова компанія “Укрінстрах”, засновником якої є О.БАХМАТЮК.

Л.ШЕРШУН і О.БАХМАТЮК є засновниками ТОВ “Прикарпатська правова компанія”, яким володіє ВАТ “Ролюкс”, контролююче 17% ВАТ “Львівгаз”, 19% ВАТ “Волиньгаз”, 13% ВАТ “Закарпатгаз”.

Л.ШЕРШУН обіймав посаду керівника ТОВ “Інвест-сервіс”, якому належить 99,9% ТОВ “Банк “Фінансова ініціатива”.

410 млн. грн., які було виділено на газифікацію областей західної України, було перераховано на рахунки цього банку.

100% ТОВ “Інвест-сервіс” належать ТОВ “ТМ Фаворит” (мережа супермаркетів в Івано-Франківську), яке в свою чергу контролюється на 99% “Станіславською торговою компанією”. Засновником і ТОВ “ТМ Фаворит”, і ТОВ “Станіславська торгова компанія” є безпосередньо О.БАХМАТЮК.

Довідка УНІАН. О.БАХМАТЮК обіймав посаду заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» з 25 липня 2006 р. По 16 січня 2007 р. займався питаннями управління майном і корпоративними правами держкомпанії. З 15 листопада 2005 р. і до призначення заступником голови правління він обіймав посаду начальника управління експертної оцінки і корпоративного фінансування «Нафтогазу України».

До призначення в НАК О.БАХМАТЮК з січня 2004 р. по листопад 2005 р. працював головою ТОВ «Станіславська торгова компанія» (м. Івано-Франківськ).