В Україні станом на 1 січня 2007 року зареєстровано 1 тис. 385 телерадіоорганізацій.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій ШЕВЧЕНКО.

Зокрема, за його словами, станом на 1 січня 2007 року “українська телерадіоіндустрія подолала рубіж за всі роки у 1300 телерадіоорганізацій, і в державному реєстрі за 2006 рік нараховується 1 тис. 385 телерадіоорганізіцій”.

Відео дня

Він також зазначив, що сумарний час мовлення телерадіокомпаній в Україні у 2006 році становив 11 тис. 420 годин.

В.ШЕВЧЕНКО висловив думку, що за цими ознаками можна вважати, що галузь активно розвивається.

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення відзначив, що головним здобутком у 2006 році можна вважати те, що “в українській телеіндустрії почав домінувати український інформаційний продукт”. За його словами, до основних здобутків 2006 року треба віднести те, що Нацрада започаткувала в Україні цифрове телерадіомовлення, а також, що “минулий рік був безпрецедентним роком у поєднанні всіх органів, які займаються сферою телерадіомовлення”.

Крім цього, він додав, що 2006 був роком повернення до проблем місцевих телерадіоорганізацій, і робота Нацради була максимально відкритою і прозорою для громадськості.

Зокрема, В.ШЕВЧЕНКО зазначив, що результати роботи Нацради з питань телебачення і радіомовлення за 2006 рік передані прем’єр-міністрові України Віктору ЯНУКОВИЧУ, голові Держкомтелерадіо, профільному парламентському комітетові з питань свободи слова і інформації та іншим органам державної виконавчої влади, які є дотичні до інформаційної сфери.