Міністр закордонних справ України Борис ТАРАСЮК сьогодні подав у відставку, а Президент України Віктор ЮЩЕНКО її прийняв.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в УНІАН повідомив сам Б.ТАРАСЮК.

Він зазначив, що рішення подати у відставку він прийняв сьогодні, після того, як Шевченківський районний суд Києва не став розглядати по суті справу щодо оскарження постанови Верховної Ради від 1 грудня 2006 року про його відставку.

Відео дня

Б.ТАРАСЮК повідомив, що сьогодні він мав зустріч з В.ЮЩЕНКОМ, під час якої пояснив йому мотиви своєї відставки. За словами Б.ТАРАСЮКА, ситуація, що склалася навколо питання його відставки, затягнулася,, і "шкоди завдавалося інтересам держави і зокрема дипломатичній службі України".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Шевченківський районний суд м. Києва, що розглядає справу Б.ТАРАСЮКА, який оскаржує рішення ВР про звільнення його з посади міністра закордонних справ, оголосив перерву до 13 лютого. Раніше, 1 грудня 2006 року, Верховна Рада України прийняла постанову «Про звільнення Б.ТАРАСЮКА з посади міністра закордонних справ України».

Б.ТАРАСЮК звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з позовом до Верховної Ради про визнання зазначеної постанови парламенту незаконною, її скасування та зобов‘язання вчинити певні дії.

5 грудня 2006 року ухвалою судді Шевченківського районного суду м. Києва за заявою позивача забезпечено адміністративний позов шляхом призупинення дії цієї постанови Верховної Ради України.

5 грудня Президент України підписав Указ, згідно з яким Б.ТАРАСЮК продовжує виконувати свої посадові обов’язки.

4 січня 2007 року Апеляційний суд Києва скасував ухвалу судді Шевченківського райсуду столиці від 5 грудня 2006 року щодо призупинення дії Постанови ВР про звільнення Б.ТАРАСЮКА з посади міністра закордонних справ України, задовольнивши апеляційну скаргу представника Верховної Ради України на цю ухвалу, та направив справу на розгляд по суті до Шевченківського районного суду Києва.