1 лютого 2007 року (четвер) о 15.00 в інформаційному агентстві УНІАН відбудеться прес-конференція Організаторів  Міжнародного Конкурсу Візуальних мистецтв «ЕЙДОС - 2006/07» та членів Журі.

Голова Журі - відомий український художник Василь Цаголов оголосить переможців першого відбіркового туру. У прес-конференції також братимуть участь Президент МБФ «ЕЙДОС» Людмила Березницька,  Віце - Президент та виконавчий директор Катрін Зінгер - Захарієва, члени журі, а також співзасновники і меценати Фонду Любов Михайлова та Петро Багрій.

Також запрошений Керівник відділу політики, преси та інформації Представництва Європейської Комісії в Україні Дірк Шьобель. Представництво ЄК підтримало Конкурс та прийняло рішення включити проведення виставки фіналістів в програму Днів Європи в Україні (травень 2007р).

Відео дня

Міжнародний відкритий конкурс візуальних мистецтв для молодих митців «ЕЙДОС-2006/07»  присвячений надзвичайно актуальній темі створення музею сучасного мистецтва, покликаний привернути увагу широкої громадськості до українського сучасного мистецтва та допомогти творчій молоді розкрити свій потенціал і реалізуватися в Україні та світі. Автор ідеї та ініціатор проведення конкурсу – Людмила Березницька, Президент МБФ «ЕЙДОС». 

Конкурс відбувається за організаційної та методичної підтримки Міністерства культури і туризму України.

«ЕЙДОС -2006/07» розпочався у вересні 2006 року. Перший етап, протягом  якого учасники надсилали концепції майбутніх, раніше не презентованих проектів, закінчився 30 листопада 2006 р. На адресу організаторів Конкурсу надійшли 143 індивідуальних та групових проектних заявки з різних регіонів України, а також з Бєларусі, Росії та Німеччини.

Журі та Експертна рада Конкурсу, до складу яких входять провідні спеціалісти в галузі актуального мистецтва, куратори музеїв та видатні діячі культури з України та зарубіжних країн, відібрали 21 кращий проект. На прес-конференції ці проекти будуть оголошені як такі, що змагатимуться у Фінальному турі Конкурсу в травні 2007 р. за номінаціями: «Проект музею сучасного мистецтва» - архітектура/дизайн, кураторський проект; «Сучасний арт-проект у музейному просторі» - живопис, графіка, скульптура/об’єкт /інсталяція, перформанс, медійні твори.

Після офіційної частини запрошуємо Вас на Фуршет для неформального спілкування з Організаторами та членами Журі, а також авторами проектів - учасників Фіналу, що також запрошені на прес-конференцію.

Прес-конференція відбудеться 01.02.07 о 15.00 в інформагентстві УНІАН (вул. Хрещатик, 4).

Для участі у прес-конференції просимо акредитуватись до 30.01.07 (18.00) за телефонами 278 33 36, 251 22 48 (контактна особа - Потєха Антон, PR менеджер Фонду)