Громадська рада України, Патріотична партія України, Народна екологічна партія, Політична партія малого і середнього бізнесу, Всеукраїнська партія “Нова сила” заявили про створення громадсько-патріотичного руху “За нову Конституцію і порядок!”.

Відповідну заяву сьогодні на прес-конференції в УНІАН оприлюднив лідер партії “Нова сила” Юрій ЗБІТНЄВ.

“Коаліційна “мильна опера” 2006 року остаточно показала всю нікчемність пропагандистських штампів про парламент як вищий законодавчий орган. Насправді, він із самого початку діє як колоніальна адміністрація з утилізації УРСР і дешевого розпродажу народної власності при одночасному зубожінні народу, знищенні середнього класу”, - заявив Ю.ЗБІТНЄВ.

Відео дня

За його словами, новий рух ініціює проведення Всеукраїнського референдуму з прийняття нової Конституції. “Ми вважаємо за необхідне розробити і реалізувати механізм скликання конституційних зборів, які запропонують проект нової Конституції, де будуть дотримані гармонійні інтереси особистості і держави”, - додав Ю.ЗБІТНЄВ.

Лідер “Нової сили” наголосив, що “існуюча влада своєю діяльністю змушує стати на захист держави і особистості та вимагати дотримання законності і порядку, вимагати законним шляхом прийняття нової Конституції заради розвитку держави”.

Під заявою і рішенням про створення нового громадсько-патріотичного руху свої підписи поставили голова Громадської Ради Валентин ХАЛЕЦЬКИЙ, лідер Патріотичної партії Микола ГАБЕР, голова Народної екологічної партії Валентин СЕРДЮК, голова Політичної партії малого і середнього бізнесу Віктор ШВЕЦЬ, а також лідер Всеукраїнської партії “Нова сила” Юрій ЗБІТНЄВ.