Всеукраїнська народна рада “Захистимо Україну” закликає український народ, громадські організації, політичні партії національно-державницького спрямування стати на захист української державності.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив голова Всеукраїнського товариства “Просвіта” Павло МОВЧАН з посиланням на відповідне звернення ради.

Народна рада вважає, що політика нинішнього уряду є згубною для народу і несе реальну загрозу цілісності України. “Ми всі бачимо, що у кадровій політиці все купується і продається. Єдності України загрожують олігархічні клани, які нас розділяють, владарюють і грабують. Українська наука, освіта, культура кинута на поталу. Відомо, якщо на науку виділяється менше 2% ВВП, то держава і наука гине. У влади немає Концепції розвитку Української держави”, – йдеться у зверненні.

Відео дня

Рада зазначає, що “згортання демократії, негативні тенденції в соціальній сфері внаслідок необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, високий рівень злочинності та корупції, інформаційна та культурна експансія з боку сусідньої держави, відсутність єдиної помісної церкви в Україні, активізації “5-ої колони” в Україні, нагнітання мовної істерії призводить до того, що українці почувають себе пасинками на своїй етнічній землі”. Члени ради вважають, що протистояти цим негативним тенденціям можна лише об’єднавши зусилля усіх державницьких сил.