17 лютого на свято Стрітення у колонній залі Київської мерії відбудеться бал-маскарад “Карнавалія”, який організовано під патронатом Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО. Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН керівник благодійного фонду “Мистецька скарбниця” Тетяна ЛОГУШ.

За її словами, на цьому балі українські народні костюмовані дійства будуть поєднуватися з Віденським балом та Венеціанським та Бразильскими карнавалами.

Вона зазначила, що під час балу-маскараду буде проведено благодійний аукціон та проведена лотерея, кошти від яких підуть на поповнення фондів українських бібліотек та книгарень, популяризацію української літератури.

Відео дня

Голова організаційного комітету бал-маскараду Юрій ЛОГУШ повідомив, що буде “кухня національного характеру, де крім наших улюблених голубців, вареників буде і австрійська, італійська, бразильська кухня”. Він зазначив, що розмір внеску за відвідання балу становитиме 100-150 у.о.

Виконавчий директор міжнародного фонду “Відродження” Євген БИСТРИЦЬКИЙ зазначив, що даний проект це своєрідна зустріч “української народної, а значить карнавальної культури з народною веселою карнавальною культурою Європи”. За його словами, “це сміхова культура” і вона має відволікти людей від політики. Він зазначив, що на цьому балі бізнесмени, дипломати будуть в масках. За його словами, фонд став спонсором даного проекту з тим, щоб підтримати ідею, завдяки якій зібрані кошти підуть на розвиток української культури.

Сценарист та режисер-постановник “Карнавалії” Людмила ГОРБАС зазначила, що головна мета балу - показати українську культуру. За її словами, буде приділено увагу більше нашому карнавалу і сподівається, що запрошені колективи сподобаються гостям. На балу передбачається виступ оркестру “Київ-Класік” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Германа МАКАРЕНКА, а також гурту “Піккардійська терція”, етнічних хореографічних колективів “Кралиця” та “Арс-нова”.