Міністерство аграрної політики України має намір відновити перевірки вітчизняних виноробних підприємств на предмет можливого використання молдавської і грузинської виноробної продукції.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН головний фахівець Держдепартаменту ринків рослинництва, садівництва, виноградарства і виноробства МінАП Сергій ЧЕНУША.

"Ми відновлюємо перевірки (виноробних підприємств), які проводилися до Нового року», - сказав С.ЧЕНУША.

Відео дня

За його словами, наприкінці 2006 року була створена робоча група Мінагрополітики для перевірки якості та походження сировини, що використовується вітчизняними виноробними підприємствами для виробництва продукції. Було перевірено три виноробних підприємства в Одеській і чотири - в Закарпатській області. Планується перевірити підприємства Автономної Республіки Крим, Миколаївської і Одеської областей.

За інформацією С.ЧЕНУШІ, в ході проведених перевірок не підтвердився факт використання молдавських виноматеріалів одним із підприємств Закарпатської області СП «Айсберг ЛТД» (ТМ «Чизай»), яке раніше згадувалося у ряді ЗМІ.

«Фактів реекспорту молдавської і грузинської продукції не виявлено», - повідомив С.ЧЕНУША.

Як повідомляв УНІАН, восени 2006 року Російська Федерація заявила про намір перевірити українську виноробну продукцію. Така необхідність, за інформацією російської сторони, виникла з метою припинення реекспортних схем, за допомогою яких на територію РФ можуть потрапити молдавські і грузинські виноматеріали. Об`єктами особливої уваги були українські виробники вина, які раніше не поставляли свою продукцію до Росії.