Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій ГОЛУБЧЕНКО заявляє, що робоча група з перевірки правильності нарахування тарифів на житлово-комунальні послуги на сьогодні не закінчила свою роботу, а отже остаточних висновків щодо необгрунтованості жодного тарифу немає.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами А.ГОЛУБЧЕНКА, та інформація, яку сьогодні оприлюднили представники опозиційних сил в Київраді і які працюють в робочій групі з вивчення обгрунтованості тарифів, включає не всі дані, а отже є необ’єктивною.

Відео дня

А.ГОЛУБЧЕНКО повідомив, що позавчора робоча група у повному сладі збирался на засідання, де було досягнуто домовленості, що він допоможе підгрупам отримати документацію щодо нарахування тарифів, з отриманням яких в ході роботи виникли проблеми. Потім, за домовленістю, ця інформація також буде опрацьована, і лише після цього будуть підбиті та оприлюднені остаточні висновки про обгрунтованість та відповідність затратам нових тарифів.

“І після цього перед вами піднімаються документи і видаються як висновки, хоча це, я підкреслюю, повністю не відповідає дійсності. Це є висновок однієї з зацікавлених сторін. Об’єктивного висновку немає”, - сказав заступник голови КМДА.

Крім того, він продемонстрував протокол про висновки роботи двох підгруп (які вивчали тарифи на послуги, що надають “Київводоканал” та “Київенерго”, – УНІАН), звернувши увагу на те, що підписи експертів на ньому неідентифіковані. “Експерти відмовилися. Хіба можна так маніпулювати, махати тут якимось підписами, коли жоден з підписів не ідентифікований, і ми досі не знаємо, ким він підписаний?”, - зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.

У свою чергу, присутній на прес-конференції Голова правління-генеральний директор ВАТ “Київенерго” Борис ЯЩЕНКО підтвердив, що робота робочої групи з вивчення тарифу на опалення та гаряче водопостачання продовжується, і, за його інформацією, “ніяких суттєвих зауважень, щоб змінити тарифи немає”.

На запитання журналістів, хто є співголовою комісії з вивчення тарифів, А.ГОЛУБЧЕНКО, поилаючись на рішення сесії Київради та розпорядження Київського міського голови сказав: “Я є єдиним головою комісії”. Він зауважив, що саме за його пропозицією, щоб створити гарні умови для роботи “людям, які сумніваються”, від опозиції було обрано співголовою Олександра КЛЮСА (депутат Київради від БЮТ), а також представники опозиції очолили підкомісії.

Також А.ГОЛУБЧЕНКО зазначив, що поки невідомо, скільки часу ще працюватиме комісія.

Крім того, він підкреслив, що знято всі можливі складові тарифів, які можна було зняти з розрахунків для оплати населенням. Зараз напрацьовуються спеціальні тарифи для мешканців старих будинків, які отримують неякісні послуги через зношеність мереж та житлового фонду.

Як повідомляв УНІАН, згідно з рішенням Київради 11 грудня 2006 року була створена Комісія з перевірки правильності нарахування тарифів на ЖКП, до якої увійшли як представники КМДА, так і депутати міськради. 13 грудня комісія почала свою роботу і планувала завершити опрацьовування матеріалів до кінця минулого року. Однак через великий обсяг інформації робота комісії була продовжена до кінця січня 2007 р.

Сьогодні на прес-конференції в УНІАН співголова комісії Київради з перевірки обгрунтованості тарифів на ЖКП Олександр КЛЮС заявив, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві є економічно необгрунтованими.

25 січня на сесії Київради комісія представить звіт зі своїми висновками, підкріпленими підписами незалежних експертів, і рекомендуватиме КМДА підвищити тарифи для населення не більш як у 1,7 раза.