Народний депутат із фракції “Наша Україна” Ігор КРІЛЬ назвав мотиви свого судового позову до голови Верховної Ради Олександра МОРОЗА про визнання протиправними можливі дії голови парламенту у разі підписання ним закону про Кабінет міністрів України.

Про це І.КРІЛЬ розповів на прес-конференції в УНІАН.

Перш за все депутат зауважив, що рішення Мукачівського суду не є рішенням по суті справи. За його словами, “це рішення для забезпечення позову”, аби суд мав можливість повноцінно розглянути його позовну заяву. “Рішення по суті буде прийматися пізніше”, – додав депутат.

Відео дня

Відповідаючи на запитання журналістів, чому позов було направлено саме до Мукачівського суду, депутат відповів, що відповідно до законодавства він міг звернутися лише до Мукачівського суду, оскільки прописаний у цьому місті.

І.КРІЛЬ зазначив, що рішення подати судовий позов він приймав особисто. Розповідаючи про те, що спонукало його до цього, депутат сказав, “що вже протягом 8 місяців ми (депутати парламенту – УНІАН) займаємось “перетягуванням канату”. За його словами, апогеєм цього безплідного процесу стало прийняття закону про Кабінет міністрів. Він нагадав, що як мінімум 8 положень прийнятого закону є неконституційними і сам закон був ухвалений з порушенням процедури. За словами депутати, враховуючи це, а також почувши заяву О.МОРОЗА про готовність своїм підписом ввести закон в дію, він вирішив звернутися до суду. І.КРІЛЬ сказав, що хоче, щоб протягом тих декількох днів, поки суд буде приймати рішення, політики ще подумали про долю країни. Він переконаний, що зараз треба не “перетягувати канат”, а сісти за “стіл переговорів” і підготувати закон, який “влаштує усі сторони”.

Як повідомляв УНІАН, 19 січня Президент Віктор ЮЩЕНКО повторно скористався правом вето до закону про Кабмін, який був прийнятий ВР 12 січня шляхом подолання президентського вето.

20 січня голова ВР Олександр МОРОЗ заявив, якщо глава держави не підпише закон у вказаний термін, то він, як голова ВР, поставить свій підпис під ним.

22 січня Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області розглянув позов члена партії «Наша Україна» І.КРІЛЯ до Верховної Ради про визнання протиправними можливі дії голови ВР у разі підписання ним закону про Кабмін. Суд заборонив голові Верховної Ради підписувати прийнятий 12 січня закон.