Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ висловив готовність провести публічну зустріч 24 січня і дати відповіді на 9 запитань, з якими звернулася до нього Громадянська партія ПОРА. Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова політради ГП ПОРА Євген ЗОЛОТАРЬОВ.

За його словами, в команди мера Києва було достатньо часу, щоб налагодити систему взятих на себе зобов’язань перед виборцями. Він зазначив, що 28 грудня 2006 року партія звернулася до Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з відкритим листом і він висловив готовність провести публічну зустріч, де він відповість на поставлені запитання. Серед питань є такі: “Що конкретно було зроблено міською владою за вісім місяців для того, щоб „муніципальна влада, власність міста, бюджет, програми, дії та рішення стали справедливими і прийнятними для кожного мешканця столиці?”, «Чи ліквідували Ви основні загрози в таких „критичних сферах”, як житлово-комунальна, транспортна, забезпечення житлом, охорона здоров’я?”, “Як саме була врахована реальна платоспроможність киян під час вирішення питання підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в місті Києві?”. Також питання про те, «Які кроки були здійснені за час Вашого керування для створення муніципального земельного кадастру та прозорої системи землевпорядкування?”, “Чи розкрили Ви довготривалі договірні корупційні зобов’язання міста перед підприємницькими структурами, що покривалися старою владою?”, “Яким чином було забезпечено прозорість формування і використання міського бюджету?”, “Що було зроблено для спрощення системи регулювання підприємницької діяльності?”, “Що Вами зроблено для розвитку української культури та утвердження патріотичних цінностей в Києві – столиці України?”, “Яким чином Ви збираєтесь стабілізувати систему міського управління та не допустити колапсу управління?”.

Депутат Київради, керівник Київської міської організації ГП ПОРА Сергій РУДИК зауважив, що цією прес-конференцією розпочинається перший етап акції громадянського контролю за діяльністю владної вертикалі у м. Києві. «Наступними нашими кроками будуть збір запитань до голів районних рад у м. Києві та ініціювання системної звітності від усіх депутатів різних політичних сил». С.РУДИК запевнив, що зі свого боку Київська ПОРА обіцяє першою подати такий звіт.

Відео дня