Блок Юлії Тимошенко втратить частину своїх прихильників після голосування за подолання вето Президента на закон про Кабінет міністрів.

Про це українські політичні експерти заявили на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, так вважає політолог Володимир ФЕСЕНКО, при цьому він зауважує, що це буде невелика частина прибічників БЮТ. Він пояснив, що значна частина електорату блоку є фанатичними прихильниками особисто Юлії ТИМОШЕНКО, вони схвально оцінюють будь-який її політичний крок і тому існує незначна ймовірність їхнього відтоку у зв’язку з останніми парламентськими рішеннями і позицією БЮТ. Експерт пронозує, що рейтинг цієї політичної сили частково впаде, однак з часом БЮТ поверне собі втрачені позиції. Кажучи про можливу реакцію виборців Партії регіонів на останні події, В.ФЕСЕНКО сказав, що Партія регіонів нічого не втратила, навпаки вона закріпила свої позиції.

Відео дня

Політолог Юрій ЯКИМЕНКО також вважає, що “регіонали” нічого не виграли і не програли. Він зауважив, що в першу чергу на рейтинг цієї політичної сили впливатиме соціально-економічна ситуація в країні. Він погоджується з можливим падінням рейтингу БЮТ за рахунок відходу тих її прибічників, які сповідують цінності “помаранчевої революції”. Політолог сказав, що БЮТ тепер втратив свою політичну “виокремленність, щирість” і став подібним до інших політичних сил. У зв’язку з цим він вбачає місце для нових політичних проектів в опозиційному середовищі.

Експерт Андрій ЄРМОЛАЄВ у свою чергу зазначив, що БЮТ вже давно перестав бути раціональною політичною силою. Він дав зрозуміти, що блок тримається на одній потужній політичній постаті. А.ЄРМОЛАЄВ підкреслив, що Ю.ТИМОШЕНКО – класичний харизматичний політик і назвав її “політичною жрицею”. За його словами, вона дійсно втратить частину свого “помаранчевого” електорату, однак “з’являться нові ресурси”. Політолог додав, що рейтинг БЮТ триматиметься на рівні 20-25%.

У свою чергу Олесь ДОНІЙ також вважає, що рейтинг БЮТ впаде, але пізніше знову матиме перспективи для зростання, якщо в українській політиці не з’явиться альтернатива цій політичній силі. Однак, за словами політолога, на сьогодні такої “третьої сили” немає. Він додав, що в такій ситуації може з’явитися шанс на успіх для “Нашої України”, умовами для цього О.ДОНІЙ вважає рішучий перехід цієї сили в опозицію, а також відмову Президента Віктора ЮЩЕНКА від посади почесного голови партії.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня Верховна Рада України подолала вето Президента на закон “Про Кабінет міністрів України”, не врахувавши жодної з 42-х пропозицій Президента. “За” проголосували 366 з 370 народних депутатів, зареєстрованих у залі. Зокрема, з фракції Партії регіонів проголосувало 186 депутатів, з БЮТ – 121, з СПУ – 31, з КПУ – 21.