В Україні створена громадянська організація "Антирейдерський союз підприємців України", метою якої є протидія рейдерству.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив виконавчий директор нової організації Андрій СЕМИДІДЬКО.

За його словами, організація зареєстрована 28 грудня 2006 року, засновниками виступили 27 підприємств.

Відео дня

За словами А.СЕМИДІДЬКА, за останні три доби з проханням про прийняття до складу організації звернулося ще 8 підприємств і 2 громадські організації.

Як повідомив виконавчий директор, організація планує створити мережу регіональних відділень. Зокрема, такі відділення вже створюються в Сумах, Севастополі, Полтаві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі, Львові, Чернігові і Житомирі.

За інформацією А.СЕМИДІДЬКА, членами організації на сьогодні є НВП "Сатурн", Сумський фарфоровий завод, Одеське виробниче хіміко-фармацевтичне підприємство "Біостимулятор", "Укрспецавтоматика", фабрика "Сувенір", Київський суднобудівний-судоремонтний завод, Київський завод зварювального устаткування ім. Патона.

А.СЕМИДІДЬКО також зазначив, що його організація звернулася до Президента України і Кабінету міністрів з пропозицією створити державну комісію з розгляду звернень акціонерів і керівників підприємств, права яких постраждали внаслідок рейдерських атак.