Екс-мер Києва Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО підтвердив офіційними документами Міністерства юстиції та судів незаконність введених у Києві з 1 грудня тарифів на житлово-комунальні послуги.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні під час прес-конференції в УНІАН О.ОМЕЛЬЧЕНКО продемонстрував документи представникам засобів масової інформації.

За словами колишнього міського голови столиці, він отримав ці документі у відповідь на свої запити до Мін’юсту та судових органів.

Відео дня

Серед документів була, зокрема, постанова №310/4 про відкриття виконавчого провадження про примусове виконання ухвали Шевченківського суду Києва від 19 грудня 2006 про зупинення дії розпоряджень Київської міської держадміністрації за номерами №1574, 1575, 1576 та 1577 від 30 жовтня поточного року (всі розпорядження про підвищення тарифів на комунальні послуги і квартплати). Згідно з постановою, КМДА має зупинити дію зазначених розпоряджень. “Постанова не виконується!”, - наголосив О.ОМЕЛЬЧЕНКО.

Інший документ, що оприлюднив О.ОМЕЛЬЧЕНКО, - відповідь на його запит з прокуратури Києва, в якій зазначається, що Київському міському голові Леоніду ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ відіслано подання про незаконність розпоряджень КМДА про нові тарифи, оскільки вони не зареєстровані в Мін’юсті та не погоджені з Антимонопольним комітетом. Подання оформлено 15 грудня.

Крім того, О.ОМЕЛЬЧЕНКО повідомив про ухвалу щодо відкриття провадження у справі по тарифам Господарського суду столиці за позовом Київської міської організації партії “Єдність”. Документ від 18 грудня поточного року.

“І останнє, що отримав сьогодні, 27 грудня, на трьох сторінках, - наголосив О.ОМЕЛЬЧЕНКО. - СОКУРЕНКО – начальник Управління юстиції Києва підтвердив у своєму документі, що станом на 26 грудня розпорядження ЧЕРНОВЕЦЬКОГО (всі вищеперераховані), не дійсні”. У документі зазначається, що розпорядження підлягають реєстрації у відповідних органах юстиції, і на вони сьогодні до них не надходили, тому не набрали чинності.

“Позиція Київського міського управління юстиції щодо необхідності державної реєстрації відповідних розпоряджень КМДА відповідає чинному законодавству та є незмінною”, - йдеться в документі управління юстиції.

О.ОМЕЛЬЧЕНКО на прес-конференції також відкинув звинувачення на адресу колишньої влади з приводу того, що вона не підвищувала комунальні тарифи з 1999 р.

“Це блеф. Глас вопіющєго в пустині”, - наголосив екс-мер столиці. Він звернув увагу на ті посилання, які є у документах Міністерства юстиції, де вказується, що нові тарифи не діють, а діють ті, що були зареєстровані у 2001, 2002 та 2003 роках.

“Але називались вони всі не підняті втричі, чи вдвічі, а про внесення змін до розпорядження від такого-то, про встановлення розмірів квартплати та плати за утримання будинків та прибудинкових територій”, - повідомив О.ОМЕЛЬЧЕНКО. Отже, тарифи не переглядались лише в 2004 та 2005 роках.

При цьому він підкреслив, що “всі 14 моїх розпоряджень були зареєстровані в управлінні в Мін’юсті, і СОКУРЕНКО підтверджує, що вони діють сьогодні”.

Колишній міський голова столиці вчергове звернувся до киян із закликом не платити за житлово-комунальні послуги за нововведеними тарифами.

“Шановні кияни, якщо ви хочете порушувати закони і бути правопорушниками, тоді будь-ласка, йдіть до кас і платіть у січні за грудень дармові гроші, на вітер викинуті. Платіть і будьте порушниками законів України, тому що розпорядження влади не діють, вони незаконні. Кожен, хто підписував документи на моє ім’я, несе повну відповідальність юридичну і службову”, - зазначив О.ОМЕЛЬЧЕНКО.