Нарешті київські стрітрейсери отримали місце для облаштування власного спортивного центру

26 грудня о 13.30 в УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція на тему: «Громадська організація «Стрітрейсінг» презентує майбутній центр автомобільного спорту» за участю голови ГО «Стрітрейсінг» Даніїла КРИШТАЛЯ та депутата Київради, почесного президента громадської організації «Стрітрейсінг», лідера СГО «Громадський актив Києва» Олександра ПАБАТА.

Відео дня

У столичних гонщиків часто немає іншого виходу, як задовольняти власні амбіції швидкої їзди на міських вулицях. Це створює незручності для міської транспортної інфраструктури, пішоходів і решти водіїв, а самі стрітрейсери постійно мають непорозуміння з даїшниками.

У 2003 році прихильники швидкої їзди з громадської організації «Стрітрейсінг» самостійно вирушили на пошук місця, де можна було б облаштувати спеціальний автодром, зону тестової обкатки автомобілів та їхньої доводки, «тюнінга», тощо. Така ділянка була знайдена у Деснянському районі, між Київським банкнотно-монетним двором і ТЕЦ-6. Це промислова територія, де шум автогонок не заважатиме киянам, – тобто ідеальне місце для подібного центру.

21 грудня 2006 року на сесії Київради було прийнято рішення про передачу земельної ділянки громадській організації «Стрітрейсінг» для будівництва, експлуатації та обслуговування центру автомобільного спорту на вулиці Пухівській у Деснянському районі.

Прес-конференція ознайомить з проектом автомобільного центру. Тут ви отримаєте відповіді на запитання:

– які перспективи відкриваються перед столичними стрітрейсерами;

– хто, як і чому сприяв реалізації цього задуму;

– чому політичні провокатори роздувають скандал навколо землі тощо.

Цікавий збіг подій. Цього ж дня, 21 грудня 2006 року, мер Москви Юрій Лужков підписав рішення про виділення траси у Східному адміністративному окрузі столиці Росії для проведення змагань після 23.00. Рух стрітрейсерів набирає все більше оборотів, проте саме Київ має шанс стати найбільшим аматорським центром автомобільного спорту у всій Східній Європі.