15 молодіжних організацій вимагають звільнення Миколи ПЛЕХАНОВА з посади заступника міністра внутрішніх справ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив перший заступник голови “Молодіжного Союзу Наша Україна” Олексій ГРИЦЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, українська молодь обурена призначенням М.ПЛЕХАНОВА заступником міністра з кадрової роботи та внутрішньої безпеки. “ПЛЕХАНОВ очолював УМВС України в Сумській області за часів губернаторства Володимира ЩЕРБАНЯ і не завів ані проти нього, ані проти злочинного оточення екс-губернатора жодної кримінальної справи за численними фактами розкрадання державної власності, хабарництва, здирництва”, - сказав О.ГРИЦЕНКО.

Відео дня

У своєму зверненні до прем’єр-міністра Віктора ЯНУКОВИЧА та міністра внутрішніх справ Василя ЦУШКА студентські лідери нагадують, що “саме команда ЩЕРБАНЯ-ПЛЕХАНОВА несе всю повноту відповідальності за переслідування сумських студентів під час протестів у Сумах проти об’єднання трьох вищих навчальних закладів у 2004 році”.

Також вони звинувачують М.ПЛЕХАНОВА в організації побиття студентів під час їхнього пішого походу трасою Суми-Київ в розпал президентської кампанії 2004 року. “Неможливими були б і масштабні фальсифікації, силовий тиск на спостерігачів і членів дільничних комісій під час першого і другого туру президентських виборів”, - йдеться у зверненні.

“Ми заявляємо, що призначення Миколи ПЛЕХАНОВА на високу посаду в МВС – це ганьба для української демократії та правоохоронних органів, це приниження ідеалів свободи і справедливості, це плювок у всю українську молодь і студентство”, – йдеться у зверненні молодіжних організацій.

У зв’язку з цим лідери 15 молодіжних організацій, серед яких “Молода просвіта”, “Українська народна молодь”, “Український молодіжний собор”, “Студентське братство” та інші, заявили про створення “Комітету контролю дій влади з боку молоді” та звернулися до молодіжних та громадських організацій підтримати цю ініціативу.