Творча група “Експромт” заявляє про намір протягом 2-3 років видати “Книгу Миру”, до якої ввійдуть полотна із зображеннями більшості країн світу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив один із кріейторів групи Іван ВАЙНЕР сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, мета книги - стирання расових забобонів, поліпшення культурних відносин між країнами, ознайомлення людей з культурою різних народів, розвиток української культури і популяризація України, її культури у всьому світі.

Відео дня

“Це буде збірка полотен і опис, історія, цитати великих людей про всю планету, про весь світ, про різні країни. Книга буде видана усіма тими мовами, усіх тих країн, які ми відвідаємо. Книга ця розповсюджуватиметься по всьому світі”, - повідомив І.ВАЙНЕР.

Він розповів, що на сьогоднішній день в групу, окрім нього, входять ще два художники - Інна КОРОВАЙ і Михайло САГУН.

За інформацією І.ВАЙНЕРА, “Експромт” вже реалізував два подібних, але менш масштабних проекти – були видані книги, що зібрали полотна І.КОРОВАЙ і М.САГУНА: одна, - про українське місто Мукачеве, інша – про найбільше місто в світі “Лос-Анджелес”. Причому книга про так зване “Місто Ангелів” видана англійською мовою, про “Мукачеве” - 3-ма мовами: українською, російською і англійською, і планується, що вона розповсюджуватиметься у всьому світі з метою популяризації України.

Створення “Книги Миру”, на думку кріейторів, займе 2-3 роки, і вона повинна об`єднати всі народи планети. І.ВАЙНЕР також переконаний, що проект приверне до України увагу світової громадськості.

“Таким чином, ми хочемо показати Україну як країну творчу. Ми хочемо зробити те, що свого часу зробили Руслана, КЛИЧКО. Насправді про Україну до цих людей ніхто не знав, про Україну красиву, куди хочеться приїхати”, - підкреслив І.ВАЙНЕР. Він також розповів, що в плани художників входить приїздити у кожну країну, зупинятися, давати прес-конференції і з одним з телеканалів укладати ексклюзивні договори про подальші переміщення. “Таким чином, збудувати ланцюжок інформаційний. І я впевнений, що після відвідання 3-4 країн, про нас в інших країнах вже знатимуть і чекатимуть, коли ми туди приїдемо”, - висловив надію кріейтор.

Автори книги також хотіли б, щоб до “Книги Миру” увійшли картини Місяця, написані з натури. У зв`язку з цим кріейтори пропонують бажаючим багатим людям стати спонсорами цього проекту, а натомість одержати 50% картин, написаних у космосі, що, на думку учасників “Експромту”, не тільки поверне їх витрати, але і зробить популярними у всьому світі.