В Києві за підтримки Благодійного фонду “Сіяння” презентований проект “Врятуй моє життя”, спрямований на допомогу дітям, у яких виявлено онкологічні новоутворення (тверді ракові пухлини).

Як повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила старший науковий співробітник відділу дитячої онкології Оксана БАЛИЦЬКА, що щороку в Україні лікарі виявляються онкологічні новоутворення більше ніж у 1 тис. дітей. За її словами, у 70% з них можуть бути врятовані і при якісному лікуванні стати повноцінними здоровими людьми. Нажаль держава не може повною мірою забезпечити повноцінне лікування всіх хворих дітей, оскільки лікування однієї дитини коштує близько 75 тис. грн.

О.БАЛИЦЬКА зазначила, що лише київське дитяче відділення Інституту онкології АМН України може здійснювати повноцінну діагностику, лікування і реабілітацію хворих дітей. Тут за рік діагностують та консультують близько 3,5 тис. дітей з різних куточків України, близько 300 щороку проходять стаціонарне лікування.

Відео дня

Вона наголосила, що через недостатнє фінансування та відсутність дорогого медичного обладнання багато дітей втрачають свій шанс на життя.

У свою чергу, завідувач дитячого відділення інституту онкології АМН України в м. Києві Сергій ПАВЛИК повідомив, що державного фінансування вистачає лише на 70% “хімії” та 50% супровідних препаратів. Також не вистачає грошей на сучасне медичне обладнання, від якого великою мірою залежить життя хворих дітей.

Крім того координатор проекту “Врятуй моє життя” Андрій МАЛЯРЧУК повідомив, що в рамках акції заплановано розповсюдження та виготовлення листівок із закликом зробити грошовий внесок у Благодійних фонд, а також поліграфічної продукції для проведення акцій в рамках проекту; благодійні концерти за участю українських зірок естради, народної та рок-музики; участь у теле- та радіопередачах та новинах, соціальна реклама акції в ЗМІ. Також привітання хворих дітей з Новорічними святами та висвітлення цих акцій в ЗМІ; новорічний благодійний аукціон та розробка сторінки в Інтернеті з інформацією про акцію і посилання на сайти організаторів проекту.

А.МАЛЯРЧУК звернув увагу, що зараз проводиться SMS-акція для збору грошей для онкохворих дітей. За його словами, що надати допомогу дітям можна відправити SMS с цифрою “7” на номер 4500.

Він зазначив, що гроші, отриманні організаторами, будуть направленні на закупівлю спеціального медичного обладнання, медичних препаратів і інструментів для дитячої онкології АМН України в м. Київ. Вартість одного повідомлення становить 7 грн. з врахуванням ПДВ та без врахування відрахувань до Пенсійного фонду. Послуга доступна для абонентів операторів UMS, JEANS, KYIVSTAR та DJUICE. Технічний партнер - “Солво Інтернешнл”.

Учасники прес-конференції наголосили, що метою проекту є отримання дітьми, у яких виявленні онкологічні новоутворення, вчасної, якісної і результативної медичної допомоги в Україні; усвідомлення населенням всієї України важливості ранньої діагностики онкозахворювань та привернення уваги українського суспільства до зазначених проблем через ЗМІ.