В рамках виконання проекту ПРООН “Передача інформаційних технологій в Україну” у Національному університеті “Київський політехнічний інститут” та Львівському політехнічному інституті буде запроваджено інноваційні програми дистанційного навчання “Комп’ютерні науки”.

Як зазначив на прес-конференції в УНІАН постійний представник ПРООН в Україні Френсіс О’ДОННЕЛЛ, уряд України визначив дистанційне навчання як один із стратегічних напрямів подальшого розвитку системи освіти країни.” Дуже приємно, що український уряд поставив розвиток дистанційного навчання як один з пріоритетів, який дозволить в подальшому просуватися в напрямку отримання інформації і знань”, - сказав він.

Ф.О’ДОННЕЛЛ зазначив, що програму дистанційного навчання відкрито в рамках виконання проекту ПРООН “Передача інформаційних технологій в Україну”, який впроваджується з 2004 року за сприяння Японії та Польщі.

Відео дня

В рамках проекту зроблено багато напрацювань, які дадуть змогу розпочати роботу на інституційному рівні задля системного впровадження дистанційного навчання в Україні.

“Університети вже здійснили пілотні курси і ми сподіваємося на те, що система дистанційного навчання буде невіддільною частиною навчальної програми цих освітніх закладів”, - сказав він.

У свою чергу посол Японії в Україні Муцуо МАБУЧІ висловив задоволення результатами проекту. Він зазначив, що проект має певні особливості - це перший японський проект в Україні у сфері інформаційно-комунікаційних технологій.

Цей проект є також першим прикладом трьохсторонньої співпраці між Японією, Польщею та Україною і успіх цього проекту показав перспективність такого співробітництва. Посол запевнив, що посольство Японії докладатиме зусиль, щоб результати співпраці між Японією та Польщею якомога ширше були представлені і в Україні. ”Маємо надію, що і Україна надалі буде поширювати позитивні результати цієї співпраці в сусідніх країнах”, - додав він.

Окрім того, за словами посла, така багатостороння співпраця сповна відповідає новому напрямку зовнішньої політики Японії щодо створення “Арки свободи та процвітання” у східноєвропейському регіоні взагалі, і в Україні, зокрема.

“Ми твердо переконанні, що трикутник співпраці Японія-Польща-Україна стане сильною ланкою цієї “арки процвітання”, і більш того, Україна, маємо сподівання, в майбутньому ще більше підсилить її, створивши трикутник співпраці, наприклад, з країнами Кавказького регіону”, - додав посол.

Як повідомила УНІАН директор центру електронної освіти Національного технічного університету “Київський політехнічний інститут” Євгенія СУЛЕМА, заняття для студентів розпочнуться з наступного навчального року, тобто з вересня 2007 року.

За її словами, планується розпочати навчання як з групи студентів, які отримуватимуть другу вищу освіту, так і в групі студентів, які отримуватимуть першу вищу освіту. В кожній групі навчатиметься близько 30 студентів.