В агентстві УНІАН відбулася презентація дитячої книги грецької письменниці Марсіні ВІНГОПУЛУ «Из Я-града в Ты-град».

Як передає кореспондент УНІАН, книга вийшла з благословення Митрополита Київського і всієї України Блаженнійшого Володимира.

«Книга «Из Я-града в Ты-град» - це не просто казка, це шлях людського серця від зла до добра, від егоїзму до любові. І цей шлях проходить хлопчик Впертюх, зустрівши дівчинку Тишу. Герої казки - втілені стани людської душі і життя: наші пристрасті, наші чесноти», - йдеться в анотації до книги.

Відео дня

Наклад книги - 7 тис. екземплярів. Книга розповсюджуватиметься в дитячих будинках, дитячих бібліотеках. Книга розрахована на дітей від 9 до 11 років.

Книга російською мовою, планується її видання українською мовою.

Книга випущена видавництвом «Пролог»

Як зазначив на презентації директор видавництва «Пролог» Ігор КОДНЕВСЬКИЙ, цією книгою відкривається випуск видавництвом серії дитячих книг, в основному, християнського змісту за допомогою фонду Лілії ПОДКОПАЄВОЙ. Він зазначив, що книга «Из Я-града в Ты-град» мала в Греції великий успіх, декілька разів перевидавалася. Видавництво планує випустити ще три книги цієї письменниці.

«Ця книга може допомогти кожній людині зробити крок від зла до добра, від егоїзму до любові, задуматися над тим яке призначення людини, як вона має рухатися по життю», - сказав на презентації настоятель Храму, викладач Київської духовної академії, головний редактор видавництва «Пролог» Протоієрей Володимир (САВЕЛЬЄВ).

Він зазначив, що в книзі не вживаються слова «церква» і «православ`я», в книзі йдеться про чесноти, які і є головними героями, - доброта, смирення, а також головними героями є людські страсті – впертість. «Якщо не перемогти гріховний корінь у собі, не вилучити зі свого серця, то дуже складно стати повноцінною особистістю», - зазначив він.

Президент МБФ «Здоров`я поколінь», посол Доброї волі ООН в Україні з питань ВІЛ/СНІД Л.ПОДКОПАЄВА у свою чергу сказала, що як мамі двох дітей, їй небайдуже майбутнє дітей усієї України.

За її словами, фонд «Здоров`я поколінь» вирішив підтримати випуск цієї книги, оскільки вважає, що необхідно розвивати дітей не тільки фізично, а й духовно.