Громадська організація “Об’єднання послідовників Фалуньгун” закликає українську владу надати притулок китайським громадянам, що практикують це вчення.

Про це члени Об’єднання послідовників Фалуньгун заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН. (Фалунь Дафа, або Фалуньгун, - це давня форма Цигун, система духовного та фізичного самовдосконалення, що бере свій початок у традиційній китайській культурі - УНІАН).

На прес-конференції громадянина Китаю - послідовниця вчення Фалуньгун, яка шукає притулку в Україні, закликала Президента України Віктора ЮЩЕНКА, прем’єр-міністра України Віктора ЯНУКОВИЧА, народних депутатів України та українські ЗМІ засудити “злочини Комуністичної партії Китаю” проти послідовників Фалуньгун.

Відео дня

Український речник Об’єднання послідовників Фалуньгун Людмила ДВОРЕЦЬКА повідомила журналістам, що в інтересах безпеки прізвище цієї дівчини вони називати не будуть. Вона розповіла, що цій послідовниці Фалуньгун загрожує депортація з України. Л.ДВОРЕЦЬКА стверджує, що після повернення на батьківщину китайську дівчину очікуватимуть жорстокі репресії, як і іншого хлопця, який просить Україну надати йому притулок.

Л.ДВОРЕЦЬКА розповіла, що ці двоє шукачів притулку в Україні – дівчина і хлопець – громадяни КНДР. 16 листопада ц.р. “під тиском невідомих осіб, які були присутні в офісі міграційної служби в Україні в місті Києві, (посадовці) раптово відмовили хлопцю в прийнятті документів на отримання статусу біженця”. За словами Л.ДВОРЕЦЬКОЇ, “такими методами по всьому світу шпигуни від Компартії Китаю розповсюджують велику неправду про Фалуньгун, а потім тиском на держслужбовців в різних країнах світу вимагають депортувати китайця для розправи в Китаї. Це стосується не звичайного китайця, а послідовників Фалуньгун”, - наголосила Л.ДВОРЕЦЬКА. За її словами, тільки втручання Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні прискорило інтерв’ю в міграційній службі для цих двох громадян КНДР, раніше призначене на квітень наступного року. Водночас, вона не впевнена у позитивному результаті цього інтерв’ю.

У свою чергу, присутній на прес-конференції послідовник Фалуньгун Володимир РИЖІЙ додав, що ці двоє молодих людей протягом п’яти років навчались в одному з вищих навчальних закладів України і тому хочуть залишитись саме в Україні.

Він розповів, що в Китаї вчення Фалунь Дафа було надзвичайно популярним, і кількість послідовників Фалуньгун (понад 100 мільйонів осіб) у 1999 році перевищили кількість членів Комуністичної партії. В.РИЖІЙ вважає, що саме тому керівники Комуністичної партії Китаю побачив у вченні Фалуньгун “загрозу своєму режиму”, оскільки Фалуньгун вчить чеснотам, які можуть “зашкодити тоталітарному режимі, побудованому на страху, покірності...”. Вчення, за словами організаторів прес-конференції, в Китаї офіційно не заборонено, але мільйони послідовників переслідуються, зокрема “100 тисяч знаходяться за гратами, більш як три тисяч закатовано”. На підтвердження своїх слів вони продемонстрували фільм, в якому розповідається про звіт колишнього Держсекретаря Канади Девіда КІЛГУРА та міжнародного адвоката з прав людини Девіза МЕЙТАСА. В фільмі наводяться факти вилучення органів у живих послідовників Фалуньгун у Китаї з метою їх подальшого продажу.

На офіційному сайті “Друзів Фалуньгун” (“Друзі Фалуньгун” - це неурядова організація людей, які не практикують Фалуньгун, але підтримують свободу віросповідання осіб, що практикують Фалуньгун) розміщено звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, народних депутатів України. У ньому представники організації просять українських високопосадовців засудити репресії китайської влади проти послідовників Фалуньгун.