Сьогодні у Києві на Хрещатику на знак протесту проти дій київської влади з`явиться перше дерево “Чорної алеї неслави”.

Як повідомили УНІАН в прес-службі політичної партії “Велика Україна”, відкриє алею ініціативна група “За Улюблене місто!”, яка займається організацією міського референдуму з відставки мера столиці Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО та Київради. До складу ініціативної групи увійшли представники “Великої України” та громадських організацій.

У повідомленні зазначається, що протягом тижня кияни з Подолу, мешканці вулиці Андріївський узвіз готували для міської влади Києва чорне листя з побажаннями мерові та його прибічникам-депутатам Київради. Зокрема, до створення “Чорної алеї неслави” долучилися й ті, хто був присутнім на відкритті польового штабу референдуму за адресою вул. Хрещатик, 36.

Відео дня

За інформацією партії, кияни письмово висловили свою незгоду з підвищенням комунальних тарифів в 3-3,5 рази, “пакетним” продажем землі в Києві та забудовою Андріївського узвозу і пропонували Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ і депутатам Київради добровільно скласти з себе повноваження.

Як повідомляв УНІАН, ініціативна група “За Улюблене місто!” з проведення міського референдуму, до складу якої увійшли представники партії “Велика Україна” та громадських організацій, 30 листопада оголосила загальнокиївський “листопад” - збір листя для створення “Чорної алеї неслави”. Організатори пообіцяли, що алея з`явиться найближчим часом на Хрещатику. За задумом ініціативної групи, на відміну від звичайних тополь і каштанів, біля будинку Київської міської ради виростуть екзотичні дерева з чорним листям. Саме у такий спосіб киянам пропонувалося висловити протест діям Київського міського голови Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО та його депутатської команди. Кожен бажаючий матиме можливість адресувати Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ та Київраді послання на чорному листі, яке збирають ініціатори референдуму, за дострокове припинення повноважень мера і депутатів.

21 листопада 2006 року політична партія “Велика Україна” заявила про початок процедури міського референдуму з відставки Київської міської ради та її голови Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО. 23 листопада 2006 року, згідно із Законом “Про всеукраїнський та місцевий референдуми”, була створена ініціативна група з проведення київського міського референдуму “За Улюблене місто!”.