Проти дочірнього підприємства «Укрнет» - ЗАТ «Фтіком» (Донецьк) ведеться рейдерська атака з його захоплення. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН віце-президент Союзу адвокатів України Петро БОЙКО.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами П.БОЙКА, на даний час компанія «Укрнет» - лідер контент-ринку України - запобігла рейдерському захопленню свого дочірнього підприємства ЗАТ «Фтіком», яке надає телекомунікаційні послуги в Донецьку і області.

«Факт рейдерства є, але ми відбили атаку», - сказав він.

Відео дня

На думку адвоката, «спроби рейдерства почалися» з тієї миті, як почалися переговори з компанією «Інком» (Київ)», представники якої звернулися з пропозицією купити пакет акцій ЗАТ «Фтіком», що належить «Укрнету» .

Він звернув увагу на непривабливу роль в цьому процесі Ворошилівського районного суду (м. Донецьк), який вже в процесі переговорів з «Інком» ухвалив рішення про заборону «Укрнету» будь-яких операцій з цінними паперами.

За словами П.БОЙКА, який озвучив позицію компанії «Укрнет», рейдерське захоплення ЗАТ «Фтіком» намагається здійснити київська фірма, що спеціалізується на наданні телекомунікаційних послуг. Разом із тим і він, і прес-секретар компанії «Інком» Сергій КОЛЕСНІЧЕНКО відмовилися назвати цю компанію. За словами С.КОЛЕСНІЧЕНКА, їм відома ця компанія, «але поки її називати рано».

П.БОЙКО повідомив, що акціонер «Укрнету» звернувся за місцем реєстрації до Голосіївського районного суду (м. Київ) з позовом, в якому вимагав проведення зборів акціонерів з питань діяльності дочірнього підприємства «Фтіком». Голосіївський суд зобов`язав акціонерів «Фтікому» провести збори. Збори акціонерів відбулися 16 листопада, за словами П.БОЙКА, легітимність зборів була підтверджена Держкомісією з цінних паперів і фондового ринку (на зборах був присутній представник Держкомісії). Зборами ухвалене рішення про реорганізацію «Фтіком» із ЗАТ у ТОВ. За рішенням зборів головою ліквідаційної комісії призначено Олексія ГОРДІЄНКА.

Наступного ж дня знов з`явилося рішення Ворошіловського райсуду «про припинення всіх рішень зборів», - сказав П.БОЙКО. Хоча, за його словами, райсуд навіть не був у курсі того, які рішення були ухвалені зборами. І далі суд став «штампувати нові рішення» в процесі появи у нього і виконавців нової інформації про збори акціонерів.

Апеляційний суд Донецької області 22 листопада визнав незаконними і скасував раніше прийняті ухвали Ворошилівського райсуду щодо заборони на проведення зборів акціонерів і інших дій відносно менеджменту підприємства.

В результаті роботи ліквідаційної комісії, що почалася, як наголошується в офіційному прес-релізі компанії «Укртнет», були встановлені факти злочинної змови посадовців компаній «Фтіком» і «Укртнет» - гендиректора «Фтікому» А.ОВОДЕНКА і колишнього гендиректора компанії «Укрнет» В.РУДОГО.

За результатами інвентаризації компанія «Укрнет» звернулася до Голосіївського райуправління ГУ МВС у м. Києві, і прокуратурою Голосіївського району винесена ухвала про порушення кримінальної справи за фактом злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, здійснене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Водночас, компанія «Укрнет» вважає, що дії голови Ворошилівського районного суду заслуговують на правову і етичну оцінку. Суд, блокуючи діяльність зборів акціонерів «Фтікому», фактично був знаряддям у руках рейдерів, повністю порушуючи принципи правосуддя. Ці дії повинні стати предметом для розгляду Вищої ради юстиції, до якої, як повідомив П.БОЙКО, звернулася компанія.

Довідка УНІАН. Компанія «Укрнет» є лідером контент-ринку України. Щодня 1,5 мільйона інтернет-користувачів проглядають новини на головній сторінці «Укрнет» (www.ukr.net). Найпопулярніші ресурси «Укрнет» - послуги електронної пошти (українська електронна пошта – Freemail ukr.net, яка налічує більш як мільйон користувачів), розважальна інформація, електронний маркет, робота, подорожі. Більш як 300 тис. людей щомісячно знаходять роботу на порталі job.ukr.net, стільки ж користувачів щомісячно роблять покупки в електронних магазинах, розташованих на порталі.

ЗАТ «Фтіком» - оператор телекомунікацій у Донецьку і Донецькій області. Володіє розвиненою інфраструктурою волоконно-оптичного зв`язку, комутаторами, базовими станціями, надає послуги місцевої телефонії і безпроводового широкосмугового доступу. За даними представника акціонерів ЗАТ «Фтіком» Костянтина БЄДОВОГО, лише собівартість устаткування компанії становить не менш як 4 млн. дол. З 2002 р. компанії «Укрнет» належить 87% акцій «Фтікому».