Голова Херсонської облдержадміністрації Борис СІЛЕНКОВ вважає, що намагання залякати його за допомогою «КамАЗів» є наслідками боротьби з тіньовим експортом металобрухту.

Як повідомили УНІАН у прес-службі “Нашої України”, він заявив: “У нинішньому році – завдяки нашій спільній роботі з правоохоронними органами - в Херсонській області прикрита діяльність 146 пунктів прийому металобрухту, а завдяки нашим поданням Мінпромполітики призупинила ліценцію 14 комерційних структур”.

“Згідно з довідкою митної служби, за час мого керівництва областю обсяг незаконного експорту металобрухту зменшився удвічі. Тобто, якщо в 2004 році він сягав 53 тисячі тонн, то в 2006-му – 26 тисяч, - зазначив Б.СІЛЕНКОВ.

Відео дня

“Наша команда тільки завдяки тому, що ми привели у відповідність до законодавства діяльність цілого ряду комерційних структур, до обласного бюджету повернула 14 мільйонів гривень. – повідомив Б.СІЛЕНКОВ. - На Херсонщині припинилася крадіжки каналізаційних люків, елементів зрошувальної системи, у самітних бабусь по селах на крадуть металеві хвіртки, а на цвинтарях – огорожі”.

“Тому дехто – той, хто хоче монополізувати в області цей незаконний бізнес – вирішив мене “попередити”, аби я не так активно цікавився цими темними об орудками, - заявив він. Знаючи, що я обов’язково відреагую на шість “Намазів” з “чорним” металобрухтом, я переконаний, мене вирішили спровокувати, аби влаштувати нічне ДТП”.

Б.СІЛЕНКОВ зазначив, що натхненникам і організаторам цих “нічних “КамАЗів” не вдасться його залякати, тому що він бореться “з незаконним експортом металобрухту вже не перший рік” і не збирається зупинятися.

Як повідомляв УНІАН, 27 листопада Б.СІЛЕНКОВ заявив, що напередодні він разом з дружиною і сином потрапив у штучно створену аварійну ситуацію на дорозі за участю двох «КамАЗів» і BMW. «Стверджувати, що це був саме замах, - не стану. Але те, що мені створювали умови для аварії, для серйозної аварі, є очевидним», - сказав Б.СІЛЕНКОВ.

«Повертаючись в область у неділю, 26 листопада, близько 21.00 на власному автомобілі з дружиною і маленькою дитиною, я біля Антонівського мосту (міст через Дніпро у передмісті Херсона - УНІАН) побачив декілька «КамАЗів», навантажених металобрухтом. Я подзвонив начальнику УМВД і попросив перевірити, куди у неділю вночі, у туман, можуть рухатися сім машин з металобрухтом. Потім, коли побачив, що машини почали рух, поїхав за однією з них. Вже у самому Херсоні, біля кінотеатру «Супутник», мене блокували дві вантажівки і чорний BMW, який перекрив ліву сторону і почав «вичавлювати» мій автомобіль на узбіччя, на дерева», - розповів губернатор.

Б.СІЛЕНКОВ також повідомив, що аварії вдалося уникнути завдяки допомозі правоохоронних органів, співробітники яких затримали водіїв «КамАЗів».

«Вони вже дають пояснення про ситуацію. Уже з`ясувалося, що фірма, яка перевозила металобрухт, проводила ці операції нелегально – без ліцензій. У свою чергу, я написав заяву у правоохоронні органи щодо інциденту», - сказав Б.СІЛЕНКОВ.

За його словами, за два дні до інциденту, у п`ятницю, керівництво правоохоронних органів та спецслужб області повідомило його про необхідність виділити йому охорону, зважаючи на наявність «певної інформації» про можливість скоєння противоправних дій щодо його персони.