Кандидат у мери Кіровограда Олександр ДАНУЦА («Наша Україна») вимагає визнати вибори недійсними у зв`язку з тим, що велика кількість бюлетенів були визнані недійсними.

Про це О.ДАНУЦА заявив сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

«Під час підрахунку голосів майже 10% виборчих бюлетенів було визнано недійсними. У таких умовах неможливо встановити нормальний результат виборів», - сказав О.ДАНУЦА.

Відео дня

Основною причиною ситуації, що склалася, О.ДАНУЦА назвав зняття «за 15 хвилин до опівночі напередодні дня голосування одного з кандидатів у мери». «Це внесло сум`яття до роботи дільничних комісій, які не змогли як слід відреагувати на це рішення територіальної виборчої комісії. Деякі комісії почали видавати бюлетені без штампу «Вибув», деякі дільниці закривалися на кілька годин для того, щоб проставити цю позначку. У результаті на деяких дільницях недійсними визнавалися всі бюлетені без штампу, на інших – тільки ті, на яких виборці віддавали свій голос за знятого кандидата. Цей чинник серйозно вплинув на результат виборів», - пояснив він.

При цьому О.ДАНУЦА не став оцінювати рішення ТВК про зняття з виборчої гонки одного з фаворитів кампанії Олександра НІКУЛІНА. «О.НІКУЛІН вів кампанію не агресивно, толерантно. Які підстави були знімати його з дистанції, я не знаю, тим паче за 15 хвилин до опівночі», - пояснив кандидат у мери Кіровограда.

Він також заявив про політичний тиск на ТВК. «Партія регіонів і комуністи, зацікавлені в перемозі кандидата від КПУ Володимира ПУЗАКОВА, і ті, хто брав активну участь у фальсифікації результатів виборів в 2004 році, чинять божевільний тиск на ТВК. Комісія змушена працювати під охороною спецпідрозділів», - додав О.ДАНУЦА.

Як повідомляв УНІАН, Кіровоградська міська територіальна виборча комісія на засіданні 30 листопада частково задовольнила скаргу кандидата в мери О.ДАНУЦИ, відмовивши в повторному перерахунку голосів виборців, але визнавши дії дільничних виборчих комісій неправомірними.

Згідно з паралельним підрахунком голосів, проведеному кількома штабами кандидатів на посаду мера Кіровограда, за результатами голосування лідирує комуніст Володимир ПУЗАКОВ (16,2%), далі слідують О.ДАНУЦА (15,8%) і представник Ліберальної партії України, бізнесмен Олександр ТАБАЛОВ (14,5%). На виборчі дільниці прийшло 26% виборців.