Американсько-українська компанія APowerCap Technologies (APCT) посіла перше місце в конкурсі технологічних бізнес-проектів для венчурного інвестування на конференції «Відкриті двері в Силіконову Долину-2006» (Silicon Valley Open Doors, SVOD). Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН управляючий директор венчурної компанії «Техінвест» Сергій ЛОБОЙКО.

За даними С.ЛОБОЙКА, APCT одержала звання «Найбільш інвестиційно приваблива технологічна компанія 2006 року» і нагороду Golden Lock. Друге місце одержав технологічний проект з Росії - UltraMotors (інвестований венчурним фондом «Російські технології», Альфа-груп), третє – проект Musigy (розроблений в Московському фізико-технічному інституті).

Компанія APCT, за даними С.ЛОБОЙКА, розробила нову українську технологію виробництва джерел живлення, яка дозволяє використовувати такі джерела живлення в різних пристроях - від мобільних телефонів до потужних безперебійних джерел живлення.

Відео дня

Він зазначив, що компанія «вже має пропозиції про інвестування зі США й інших країн», а також попередні контракти з декількома американськими компаніями.

За словами С.ЛОБОЙКА, ринкова вартість компанії сьогодні становить декілька мільйонів доларів.

Компанія зареєстрована в США, понад 50% компанії володіє компанія «Техінвест», в Україні створене дочірнє підприємство, яке займатиметься виробництвом джерел живлення. С.ЛОБОЙКО зазначив, що сьогодні це виробництво в Україні починає розгортатися, випуск продукції намічений на літо 2007 року.

Довідка УНІАН. Компанія ApowerCap Technologies створена в 2006 році командою українських учених, одержала початкові інвестиції від «Техінвесту». За допомогою «Техінвесту» фінансуються науково-дослідницькі і дослідно-конструкторські роботи, проводиться захист інтелектуальної власності, маркетинговий і юридичний аналіз, розробляється бізнес-стратегія і бізнес-план, ведеться розвиток партнерської мережі, пошук клієнтів і професійного менеджменту, а також створення дослідного виробництва.

Венчурна компанія “Техінвест» заснована підприємцем Сергієм ЛОБОЙКОМ у 2004 році і є піонером технологічного венчурного бізнесу в Україні. «Техінвест» спеціалізується на інвестуванні на ранніх стадіях у розбудову міжнародних технологічних компаній на основі українських інновацій і інженерних талантів. «Техінвест» з 2005 року є партнером провідної міжнародної венчурної групи фондів компанії DFJ.

Silicon Valley Open Doors (SVOD) - щорічна інвестиційна конференція, метою якої є розвиток співпраці між ученими, підприємцями з країн колишнього СРСР і венчурними інвесторами і бізнес-партнерами з Каліфорнійської Силіконової Долини. Організатором Конференції є асоціація AmBAR, яка об`єднує російськомовних професіоналів Силіконової Долини, у партнерстві з Центром Розвитку Інновацій (інвестиційна група Техінвест, Україна), а також Російською Асоціацією Венчурного Інвестування. Генеральними партнерами Конференції є американські венчурні компанії Draper Fisher Jurvetson (DFJ) і Asset Management Company.

У SVOD-2006 брали участь 16 проектів (відібрані з понад 60) претендентів з України, Росії й інших країн СНД. В цілому в SVOD-2006 взяли участь більш як 300 підприємців і венчурних інвесторів зі США і країн СНД.