Директор телерадіокомпанії «Акцент» міста Шостка Сумської області Ірина КОВАЛЕНКО пов’язує побиття співробітниками Шосткінського міськрайвідділу міліції свого сина Павла, яке сталося 28 вересня цього року, зі своєю професійною діяльністю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами І.КОВАЛЕНКО, 4 вересня 2006 року в будинку, де вона мешкає разом з сином, було вбито людину, у зв’язку з чим П.КОВАЛЕНКА разом з кількома іншими особами викликали до міліції для опитування у зв’язку з зазначеною подією. Втім, як зауважила І.КОВАЛЕНКО, під час допиту співробітники міліції завдали її синові тілесних ушкоджень, зокрема, як встановили лікарі, було перебито барабанну перетинку лівого вуха. Крім того, нанесені й інші тілесні ушкодження.

Відео дня

Як зазначила І.КОВАЛЕНКО, у зв’язку з подією, що сталася з її сином, того ж дня було написано заяву до Шосткінської міжрайонної прокуратури, яка відмовила 11 жовтня в порушенні кримінальної справи у зв’язку з відсутністю в діях співробітників міліції складу злочину.

Як наголосила І.КОВАЛЕНКО, «те, що сталося з моїм сином, пов’язую з особистою професійною діяльністю».

У зв’язку з тим, що міжрайонною прокуратурою було відмовлено у порушенні кримінальної справи за фактом протиправних дій з боку співробітників міліції, І.КОВАЛЕНКО надіслала свої звернення, як журналіст, до Генеральної прокуратури, Секретаріату Президента, СБУ. Лише після цього, сказала вона, на її адресу надійшла відповідь від співробітників прокуратури Сумської області, в якій зазначалося, що «вивченням матеріалів перевірки прокуратурі області встановлено, що постанова про відмову порушення кримінальної справи прийнята передчасно і 31 жовтня 2006 року скасована для проведення додаткової перевірки, за наслідками якої 17 листопада поточного року заступником прокурора Сумської області порушено кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками Шосткінського МРВ УМВС України в Сумській області”.

Коментуючи події, які сталися з її сином, І.КОВАЛЕНКО звернула увагу на той факт, що при розгляді заяви її сина у прокуратурі міста не були опитані свідки з боку потерпілого. «Втім, знайшлися свідки з боку міліції», - сказала вона.

Водночас І.КОВАЛЕНКО зауважила, що після того, як нею була отримана відповідь з боку обласної прокуратури, за нею та її сином почалося зовнішнє спостереження.

Крім того, відповідаючи на запитання журналістів, директор ТРК «Акцент» сказала, що про інцидент з її сином вона письмово повідомила міністра внутрішніх справ України Юрія ЛУЦЕНКА. Внаслідок цього, як сказала І.КОВАЛЕНКО, від МВС прийшов лист, в якому зазначалося, що в результаті проведеної перевірки з боку співробітників міліції «складу злочину немає».

Враховуючи сказане, І.КОВАЛЕНКО висловила сподівання, що правоохоронні органи розберуться в тому, що сталося в приміщенні Шосткінського МРВ УМВС України в Сумській області, і покарають винних.