Кандидат на посаду міського голови Кіровограда Олександр НІКУЛІН звернувся до Ленінського районного і Апеляційного суду Кіровограда з вимогою визнати вибори мера, що відбулися 26 листопада, недійсними.

Про це О.НІКУЛІН повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Ми зробимо все можливе, щоб вибори були визнані недійсними. У нашому місті кримінал переміг над законом. Вибори пройшли нечесно, з великою кількістю порушень», - сказав О.НІКУЛІН.

Відео дня

Серед порушень претендент на посаду мера назвав зникнення 100 бюлетенів з різних виборчих дільниць, проставляння впродовж дня голосування штампу «Вибув» напроти прізвища О.НІКУЛІНА, ухвалення рішень територіальної виборчої комісії за відсутності кворуму.

«Міліція не перешкоджала порушенням. Не реагувала на них і прокуратура. Представники ЦВК не здійснювали ніяких дій в ситуації», - зазначив кандидат на посаду мера.

Як повідомляв УНІАН, територіальна виборча комісія зняла О.НІКУЛІНА з виборчих перегонів пізно ввечері 25 листопада. Кандидат намагався оскаржити ці дії ТВК в суді, проте через відсутність рішення комісії суд відмовив О.НІКУЛІНУ в задоволенні позову.

Офіційні результати виборів мера Кіровограда міська територіальна виборча комісія оголосить після перерахунку бюлетенів на частині дільниць районної КіровськоЇ ТВК. ТВК планує перерахувати голоси виборців більш як на 20 виборчих дільницях, а графік прийому Кіровським виборчкомом розписано включно до 30 листопада.

Причиною для перерахунку стали скарги деяких кандидатів на посаду міського голови і порушення, які були зафіксовані спостерігачами і членами ДВК.

За результатом паралельного підрахунку голосів виборців, складеного за даними регіонального відділення Комітету виборців України, громадських організацій і штабів кандидатів, попередні результати такі:

всього до виборчих списків Кіровограда включено 199,5 тисяч виборців, з них взяли участь в голосуванні 52 тисячі або 26%;

лідирує на виборах колишній народний депутат від КПУ, керівник регіональної організації партії Володимир ПУЗАКОВ, за якого проголосували 8,3 тисяч виборців;

на другому місці - 26-річний депутат Кіровоградської міської ради Олександр ДАНУЦА, за якого віддали свої голоси 7,9 тисяч чоловік;

третій результат - у керівника обласної організації Ліберальної партії України, бізнесмена Олександра ТАБАЛОВА, за якого проголосували 7,3 тисяч виборців;

проти всіх кандидатів проголосували близько 7 тисяч кіровоградців, або 13% тих, хто прийшов на виборчі дільниці.