Найближчим часом в Центральний клінічній лікарні водників у Києві буде відкрито багатопрофільний центр лікування різних видів фізичної залежності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила на прес-конференції в УНІАН головний лікар Центральної клінічної лікарні водників Світлана ПРАНИК. За її словами, такий центр вже працює в Дніпропетровську.

Як повідомив професор, доктор медичних та фармакологічних наук Джейкоб ХІЛЛЕР, особливість лікування від будь-якої фізичної залежності полягає в тому, що позбавитись від нікотинової залежності за допомогою нових технологій можна за дві години амбулаторного лікування, від алкогольної - за п’ять, а перестати бути наркоманом за 24 години стаціонарного лікування.

Відео дня

Д.ХІЛЛЕР зазначив, що такі інноваційні методики фармакологічного лікування були розроблені групою вчених під його керівництвом. Методика заснована на блокуванні опіатних рецепторів в головному мозку, яке позбавляє пацієнтів від страху перед болючим лікуванням та ломкою.

“Я не роблю чудес в медицині, я просто правильно аналізую, що відбувається у мозку залежних людей, прискорюю процес одужання, після чого розпочинається оздоровча фаза лікування - повернути біохімічну функцію мозку у ту стадію, в якій вона була до того, як людина стала залежною”, - сказав він.

Д.ХІЛЛЕР займається розробками та удосконаленням різних методик такого лікування близько 20 років. Він зазначив, що в центрах допомога надається лише тим пацієнтам, які самі хочуть вилікуватись від тієї чи іншої фізичної залежності.

Як повідомив генеральний директор швейцарської інвестиційної компанії Quit System Аркадій АН, в середньому лікування коштує близько 250 доларів США за курс. За словами А.АНА, його компанія має намір вкласти інвестиції у створення мережі подібних центрів в усіх обласних центрах України.

А.АН зазначив, що компанія готова створити окрему від лікарні водників клініку для лікування фізичної залежності або клініку на її території та надати нове обладнання.