23.30 (25 листопада). ТВК, дев’ятьма голосами з дев’яти присутніх (тобто не маючи кворуму!) під абсолютно надуманим приводом приймає рішення про зняття Олександра Васильовича Нікуліна з виборів. При цьому – сторону Нікуліна навіть не вислухали. До цього – голову ТВК привозять з лікарні з тиском 250 Х 180, який офіційно перебував на лікарняному (забрали прямо з-під капельниці) і не в силі був вести засідання, вів заступник. Це ще не все: заради того, щоб зібрати кворум (а контролював цей процес кандидат в мери, бізнесмен Олександр Табалов зі своїми людьми), намагалися привезти десятого члена ТВК – Надію Жесан. Перед цим „історичним” засіданням їй стало зле, викликали „швидку”, яка довго не приїжджала. Надія Миколаївна попросила відвезти її додому, де в неї ліки, що й було зроблено. Вона лежала з підвищеним тиском, з серцевим нападом – раптом приїжджає до неї „швидка допомога”. А в ній - перший заступник міського голови (перша особа в місті на сьогоднійшній день), він же член БЮТ, він же кандидат на посаду мера Кіровограда Анатолій Перевозник. Вибігає і починає кричати на лікарів, докоряти їм за те, що вони... дозволили члену ТВК не бути присутнім на засіданні! Чому, мовляв, лікарі не надали медичну допомогу прямо там, в приміщенні ТВК! До речі, „швидка” чергувала в ту ніч біля ТВК – на випадок, якщо погано стане комусь із членів, щоб колоти прямо на місці.

23.50. Штаб Нікуліна звертається до Ленінського суду з позовом: по-перше – витребувати з ТВК саму постанову про зняття Нікуліна з виборів, по-друге - заборонити ставити в бюлетенях штамп „Вибув”, по-третє – відмінти рішення ТВК. Суд ухвалою задовольняє перші дві вимоги.

00. 10 - 00.40. Нікулін і його довірені особи намагаються отримати, згідно з рішенням суду, постанову ТВК, звертаються особисто до секретаря комісії Генадія Ушакова. Але члени ТВК, вигнавши всіх журналістів та інших „сторонніх”, закрилися і просто не відкривають двері.

Відео дня

00.40 – 01.50. Приїзжджають представники суду, намагаються передати членам ТВК ухвалу суду і отримати горезвісну постанову. Але двері закриті. Члени ТВК за дверима не реагують ні на стук, ні на голос судових виконавців, які чітко представилися і пояснили мету свого приходу. Із-за дверей чується голос секретаря ТВК Генадія Ушакова „Не треба стукати”, на вікнах завішуються штори, в примішенні ТВК гасне світло. Спроби достукатися продовжуються.

01.50. У двох вікнах приміщення ТВК включили світло.

01.50 – 02.02. Група молодиків в кожаних куртках із суворими обличчями, які весь цей час стояли в коридорі і яких всі знають як представників кандидата в мери Олександра Табалова, виходять на вулицю, зупиняються під балконом (балкон – частина приміщення ТВК на другому поверсі).

02.02. Відчиняються двері на балкон, один із членів ТВК швидко виходить, кидає важкенький пакунок на тротуар, люди Табалова миттєво його забирають, сідають в автомобіль і швидко зникають за поворотом. Представники Нікуліна, здогадавшись, що це може бути роздруковане рішення про зняття Нікуліна (те саме, якого чекає суд, але яке в суд не попаде, а попаде раненько на виборчі дільниці), на таксі їдуть услід.

02.05. Представники міліції перекривають вхід з вулиці до ТВК.

02.10. На перехрестях біля будинку ТВК з’являються машини ДАІ, зупиняють всі підряд автомобілі, в тому числі таксі, не даючи їм від’їхати від ТВК.

02.22. З дверей, у супроводі міліції, виходять члени ТВК, хутко сідають у автомобілі, які чекають їх з працючими двигунами, зникають у темряві ночі.

02. 40. Представники Нікуліна наздоганяють автомобіль з документами в пакеті лише тоді, коли він зупиняється біля штабу Табалова, і документи заносяться в штаб. Представники Нікуліна намагаються наздогнати людей з пакунком, але міліція їх затримує, на водія таксі складають протокол. Біля штабу Табалова машина ППС (державний номер 04-19), а також автомобіль начальника внутрішньої безпеки УВД області (державний номер 452-64 ОН). Приїзжджає сам Олександр Табалов на „Ленд-крузері” в супроводі ще двох машин і охорони, заходить в штаб. Представники Нікуліна, яких цікавило, що ж це за пакунок викинули з ТВК людям Табалова, надовго залишаються в руках міліції.

05.55. Ленінський суд, так і не дочекавшись офіційної постанови ТВК про зняття Нікуліна з виборів, приймає рішення відмовити Нікуліну у задоволенні його скарги щодо скасування цієї постанови, оскільки саму постанову ТВК не надало. Це рішення суду  розвозили по виборчим дільницям „чомусь” представники Олександра Табалова, в тому числі його син, що засвідчують відповідні протоколи.

День голосування поділяється на дві частини – коли в списку кандидатів є Нікулін і коли він „вибув”.

Знакові моменти:

1. Олександр Нікулін дістав від територіальної виборчої комісії аж 5 попереджень! Іншим 35-ти кандидатам – не винесено жодного! Тобто ТВК працювала цілеспрямовано і виключно прлоти Нікуліна!

2. Постанова про зняття Нікуліна з реєстрації не тільки по суті абсурдна (прийнята без кворуму, винесено два попередження на одному засіданні, привід висосаний з пальця), а ще й незаконна в процесуальній частині, оскільки фактично була „виготовлена” 26-го числа, тобто в день голосування, що є грубим порушенням закону.

3. На останньому антинікулінському засіданні ТВК були присутні представники ОБСЄ. Ті з них, які розуміли російську мову, сказали, що такого в Європі бути не може, а можливо лише в деяких країнах Африки.

4. Члени ТВК, які голосували проти Нікуліна (на превеликий його жаль) належать в основному до помарнчевого табору – „Наша Україна”, БЮТ, РУХ, КУН.

5. Позов Нікуліна до апеляційного суду з проханням виключити з членів ТВК Генадія Ушакова (який в переддень виборів з телеекрану прямо агітував проти Нікуліна) суд не задовольнив. Дивний збіг обставин: саме тоді, коли починалося судове засідання, з головою апеляційного суду розмовляв голова ЦВК Ярослав Давидович, який особистою персоною в суботу прибув в Кіровоград.

6. В день виборів в Кіровограді був присутній член Центрвиборчкому Олександр Чупахін, який бачив все, що відбувалося, але ніяк на беззаконня не реагував. На прес-конференції йому задали просте запитання: „Навіщо Ви приїхали?” Розумної відповіді він не дав, натомість швидко покинув прес-конференцію.

7. У вирішальну ніч міліція допомагала членам ТВК і людям Табалова робити те, що вони робили для того, щоб „100-й округ” ще раз прогримів на всю Україну.