Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерство внутрішніх справ та Міжнародний жіночий правозахисний Центр „Ла Страда – Україна” проводять прес-конференцію присвячену початку міжнародної акції „Шістнадцять днів проти насильства”.

 

24 листопада 2006 р. об 11 годині відбудеться прес-конференція Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ та Міжнародного жіночого правозахисного Центру „Ла Страда – Україна”.

Відео дня

На прес-конференції будуть представлені основні здобутки діяльності держави та громадських організацій по попередженню насильства.

Акція „Шістнадцять днів проти насильства” започаткована в 2003 р.  Акція розпочинається 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством по відношенню до жінок  і триває до 10 грудня – Міжнародного дня прав людини.  В рамках акції традиційно проводяться заходи, присвячені боротьбі із цим суспільним злом: семінари, круглі столи, виставки, театральні вистави, конкурси документального кіно тощо.

„Ні для кого сьогодні не секрет, що проблема насильства в сім’ї  примушує говорити про себе на повний голос. Дані органів внутрішніх справ та неурядових організацій  також підтверджують надзвичайну гостроту проблеми та поширення різних форм насильства в українських сім’ях. Прийняття відповідної законодавчої бази у сфері попередження насильства в сім’ї свідчить про визнання цієї проблеми державою, винесення її з розряду приватної проблеми родини на державний рівень. Водночас існує ряд питань, що вказують на необхідність удосконалення законодавства, а також механізмів його практичної реалізації” – зазначає Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Проблеми насильства є різнобічними, вони стосуються різних груп населення, зокрема дітей. Діти, чиї батьки працюють за кордоном також складають групу ризику, про що свідчать дані дослідження „Проблеми дітей трудових мігрантів: аналіз ситуації”, яке проводилось центром „Ла Страда – Україна” спільно з Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка  в липні-жовтні 2006 р.

На прес-конференції будуть представлені:

- Основні результати та проблеми протидії насильства в Україні

- Інформація МВС, щодо поширеності насильства в українському суспільстві та заходи протидії

- Пропозиції щодо вдосконалення законодавства в сфері протидії насильству

- Результати дослідження „Проблеми дітей трудових мігрантів: аналіз ситуації”

У прес-конференції візьмуть участь: народні депутати України, представники Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ України,  Міжнародного жіночого правозахисного центру „Ла Страда – Україна”.

Місце проведення пресс-конференції:

м. Київ, вул Хрещатик, 4 Інформаційна агенція «УНІАН».

Час проведення: 24 листопада 2006 р.,  з 11 до 12 години

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка:

Контактна особа: Інна Шваб, менеджер Центру „Ла Страда – Україна”.

Тел.: 044 205 36 95

E-mail:lastrada@ukrpack.net