Законопроект «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України» (щодо вдосконалення законодавства в галузі зв`язку, реєстраційний номер 2493), внесений народними депутатами В.КОРЖОМ і В.СІВКОВІЧЕМ 7 листопада в ВР, має бути відкликаний. Про це заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Правління Інтернет-асоціації України (ІНАУ) і голова компанії «Технологічні системи» Тетяна ПОПОВА.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку Т.ПОПОВОЇ підтримали всі учасники прес-конференції, серед яких були представники бізнесу і телекомунікаційної громадськості.

Т.ПОПОВА, зокрема, заявила, що ІНАУ одержала лист від народного депутата Віталія КОРЖА, в якому «він просить про співпрацю». «Ми направимо свої зауваження, але в кінці поставимо жирний хрест», - сказала вона. На її думку, даний законопроект не підлягає доопрацюванню зважаючи на ті недоліки, які в ньому є.

Відео дня

За даними Т.ПОПОВОЇ, проведений юристами аналіз законопроекту містить 221 сторінку зауважень. «Ми готові співробітничати, щодо нового законопроекту», - сказала вона.

Як зазначив член Правління Інтернет-асоціації України (ІНАУ) і представник реєстратора доменних імен Imena.ua. Олександр ОЛЬШАНСЬКИЙ, «ми не стверджуємо, що допрацьовувати галузеве законодавство не потрібно». При цьому він заперечує проти того, щоб «одним ударом» вносити такі масовані зміни в це законодавство. За його даними, законопроект «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України» (щодо вдосконалення законодавства в галузі зв`язку, реєстраційний номер 2493) містить 58 сторінок тексту змін, і практично міняє основні галузеві закони. На його думку, пропонуються «фактично нові закони «Про телекомунікації» і «Про радіочастотний ресурс України»».