Політична партія “Велика Україна” ініціює референдум щодо відставки Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО та Київської міської ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила керівник проекту партії Олена ЧАБАК.

“Наша партія виступила з ініціативою провести референдум про питання щодо дострокового припинення повноважень Київської міської ради і міського голови”, - сказала О.ЧАБАК.

Відео дня

Вона відзначила, що, відповідно до Закону України “Про всеукраїнські та місцеві референдуми”, зняття з посади мера можливо з одночасним розпуском міської ради, тому на референдум питання виносяться в такому контексті.

За її словами, не лише “Велика Україна”, а й БЮТ в Київраді заявив про ініціативу з приводу референдуму.

“Ми не байдужі до тих подій, які відбуваються в Києві. Немодно лише провести опитування і зупинитись – є думка громадян, які не погоджуються з політикою мера. Мер антинародний, який не влаштовує киян, тому ми організаційно підтримати боротьбу киян”, - сказала О.ЧАБАК.

Крім того, вона наголосила, що “Велика Україна” готова об’єднати зусилля з політичними силами, які незадоволенні ситуацією в Києві.

У свою чергу керівник іншого проекту партії Ірина САМАРІНА відзначила, що “Велика Україна” розраховує на підтримку киян незалежно від їх політичних переконань.

Вона повідомила, що вже сьогодні направлено лист-попередження Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ, де зазначено, що 22 січня відбудуться збори ініціативної групи в Будинку вчителя щодо проведення референдуму.

За її словами, відповідно до чинного законодавства, в цьому заході має прийняти учать не менше 200 киян. Потім почнеться процедура реєстрації ініціативної групи і збір підписів.

І.САМАРІНА повідомила, що необхідно зібрати не менше 250 тис. підписів протягом місяця.

“За нашим прогнозом збір підписів почнеться 1 лютого і закінчиться 1 березня”, - сказала вона, зазначивши, що після цього Київрада має ухвалити відповідне рішення.

Вона пообіцяла, що вже через 10 днів партія розпочне організовувати масові акції по всьому Києву. Крім того, щотижня на прес-конференції в УНІАН “Велика Україна” представлятиме додаткові аргументи на корить припинення повноважень Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО і Київради, сказала І.САМАРІНА.