Комітет революціонерів Майдану пропонує 22 листопада - у День свободи - провести народне віче, на якому проголосувати за скасування політичної реформи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова цього комітету Микола КОХАНІВСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він зазначив, що проведення такого віче планується 22 листопада о 12.00 на Майдані Незалежності в Києві.

Відео дня

В той же час член Комітет революціонерів Майдану Олександр ШИМАНСЬКИЙ на прес-конференції через журналістів звернувся до міського голови Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з проханням задовольнити заявку на встановлення сцени та проведення урочистих заходів у цей день, в тому числі концертної програми.

М.КОХАНІВСЬКИЙ наголошує, що після прийняття на Майдані ухвали про скасування політичної реформи передбачається, що учасники народного віче передадуть її до Секретаріату Президента України. За його словами, буде звернення до Президента України Віктора ЮЩЕНКА, до народних депутатів України, зокрема з фракції “Наша Україна”, з проханням звернутися до Конституційного Суду з тим, щоб він дав висновок щодо конституційності політреформи, яка була проголосована у грудні 2004 року. Він вважає, що саме через прийняття і введення в дію реформи досягнення “Майдану знівельовані, і ті, з ким ми боролися, тепер прийшли до влади”. М.КОХАНІВСЬКИЙ зазначив, що в Україні була застосована “брудна технологія під назвою політична реформа”.

За його словами, “із припиненням дії політичної реформи ми зупинимо в Україні хаос безвладдя і безперервну політичну кризу, будемо мати міцну президентську вертикаль”.

У свою чергу голова Київської міської організації УНА-УНСО Ігор МАЗУР-ТОПОЛЯ зазначив, що Комітет революціонерів Майдану створений саме для того, щоб провести святкування річниці Помаранчевої революції. За його словами, вони хотіли б, щоб на Майдан прийшов Президент України Віктор ЮЩЕНКО і разом з людьми відсвяткував другу річницю. Він висловив сподівання, що на святкування прийде і лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО.

Також І.МАЗУР-ТОПОЛЯ зазначив, що комітет хотів би бачити на святкуванні, зокрема, і народних депутатів України Андрія ШЕВЧЕНКА (фракція БЮТ), Миколу КАТЕРИНЧУКА (фракція “Наша Україна”), міністра внутрішніх справ України Юрія ЛУЦЕНКА. Він зазначив, що вони беруть на себе “відповідальність, що не буде якихось сутичок”.

Водночас прихильники Партії регіонів, за його словами, “нехай збирають свій майдан у Донецьку” і пояснюють про підвищення ними тарифів на житлово-комунальні послуги та про те, що “чекає людей цієї зими”.

Говорячи про святкування Дня свободи на Майдані у Києві, О.ШИМАНСЬКИЙ зазначив, що обов’язково має бути творча частина святкування. За його словами, він із власних коштів фінансує заходи, але не в змозі заплатити гонорари відомим групам та виконавцям. Він сподівається, що “на громадських засадах” візьмуть участь у концерті, зокрема, Тарас ПЕТРИНЕНКО, групи “Океан Ельзи”, “ВВ”.