22 листопада 2006 року о 12.00 у прес-центрі УНІАН відбудеться прес-конференція Міжнародної Амністії в Україні.

На прес-конференції буде представлено два звіти Міжнародної Амністії стосовно України: «Насильство в сім’ї: Звинувачуючи жертву» та Спеціальний звіт  «Про ситуацію з правами людини в Україні» представлений на запит Комітету з прав людини ООН.

Звіти містять актуальну інформацію за 2006-2005 р.р. про поширеність порушень прав людини в Україні, їхню специфіку, позицію влади щодо цих порушень, окремі приклади, аналіз існуючого законодавства та «чорні дірки» в законах, а також низку рекомендацій щодо шляхів подолання проблем у галузі прав людини.

Відео дня

Насильство в сім’ї, тортури та нелюдське поводження у місцях позбавлення волі, невиконання Україною своїх зобов’язань стосовно шукачів притулку, шокуючий рівень расизму та ксенофобії в суспільстві – основний наголос прес-конференції.

Звіти презентують представники Міжнародної Амністії, а також представники УВКБ ООН та національних правозахисних організацій, які нададуть експертну оцінку ситуації з порушеннями окремих прав людини та шляхів їх вирішення.

На прес-конференції будуть також представлені результати обговорення проблеми насильства над жінками на парламентських слуханнях, які мають відбутися 21 листопада у Верховній Раді.

 

Прес-конференція відбудеться: 22 листопада 2006 року

початок – о 12.00

місце – УНІАН (м.Київ, вул. Хрещатик, 4). 

учасники – Антоніна Тарановська, виконавчий директор МА в Україні

  Представник УВКБ ОНН

  Дмитро Гройсман, координатор Вінницької правозахисної групи

   

Акредитація: тел. 561-77-04, факс 484-16-34, e-mail: press@amnesty.org.ua