В Дніпродзержинську Дніпропетровської області члени ініціативної групи зібрали понад 25 000 підписів за проведення місцевого референдуму з дострокового припинення повноважень міської ради. Таким чином, ідею розпуску міської ради вже на початковому етапі підтримали близько 12 відсотків громадян Дніпродзержинська, що мають право голосу.

Проти подальшого правління цього складу міської ради також виступили 25 громадських організацій та осередків політичних партій різного спрямування.

Відео дня

Необхідність референдуму та припинення повноважень міської ради, за словами його організаторів, передусім викликана її бездіяльністю, невиконанням депутатами визначених законом обов’язків та спричиненим депутатами штучним конфліктом із міським головою.

Через політичні та кадрові інтриги, затіяні депутатською більшістю, було зірвано 4 пленарних засідання сесії міської ради, не прийнято низки важливих господарських рішень. Внаслідок цього в Дніпродзержинську на 3 місяці було зупинено ремонтні роботи у комунальному господарстві, затримано надходження 6,5 мільйонів гривень бюджетних коштів, місто опинилося на межі комунальної катастрофи на зразок тієї, що трапилася в Алчевську.

Замість підготовки до зими депутати з БЮТ та Партії регіонів об’єдналися проти міського голови Олега Захорольського та його заступників, вимагаючи перерозподілу посад та передачі від виконкому раді повноважень, що стосуються комунальної власності, землі та будівництва.

Протиприродний політичний альянс БЮТ і “Регіонів”, спрямований проти відомого своїми демократичними поглядами мера Олега Захорольського, ініціатори референдуму засуджують як безпринципний з боку БЮТ і пов’язують з тим, що до керівництва місцевої організації тимошенківців прийшли колишні “регіонали”.

Як вважають представники громадськості, безпринципність, скандальність і бездіяльність депутатів нинішнього скликання вже спричинила величезні збитки міському бюджету, зруйнувала інвестиційний клімат у Дніпродзержинську. Зокрема, фонд пайових внесків недоотримав біля 4 мільйонів гривень, до міста не потрапило, як мінімум, 6 мільйонів гривень інвестицій.

Представники ініціативної групи з підготовки референдуму переконані, що зможуть довести справу референдуму до логічного завершення – перевиборів міської ради, перемогу на яких отримають політичні сили, які підтримують мера Олега Захорольського.

За даними соціологічного дослідження, проведеного в жовтні цього року київським інститутом проблем управління ім. Горшеніна, 42,5 відсотка дніпродзержинців негативно оцінюють діяльність міської ради і тільки 20,8 – позитивно, в той же час дії міського голови Олега Захорольського підтримують понад 61 відсоток мешканців міста, а негативно ставляться до його діяльності лише 13,2 відсотки опитаних.