Національне агентство з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) розробило законопроект про ефективне використання енергоресурсів, що передбачає пільги для виробників альтернативних видів палива.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова НАЕР Євген СУХІН.

За його словами, розроблений законопроект вже більше чотирьох місяців проходить узгодження в міністерствах і відомствах.

Відео дня

«Практично узгоджений усіма міністерствами… Кабмін нас підтримує», - зазначив Є.СУХІН.

Також він висловив надію, що до кінця листопада будуть завершені всі узгодження стосовно даного законопроекту, він буде представлений на розгляд Верховної Ради і до кінця року буде прийнятий в першому читанні.

Довідка УНІАН. Кабінет Міністрів України постановою №412 від 3 квітня ц.р. створив Національне агентство України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР).

НАЕР є правонаступником ліквідованого Державного комітету з енергозбереження в частині наданих йому повноважень у сфері енергозбереження.

Згідно із затвердженим положенням про НАЕР, відомство є спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань забезпечення реалізації державної політики у сфері ефективного використання енергетичних ресурсів і енергозбереження при Кабміні. НАЕР, у рамках своїх повноважень, організовує виконання актів законодавства і здійснює контроль над їх реалізацією, узагальнює практику застосування законодавства з питань, що входять до його компетенції, розробляє пропозиції щодо удосконалення законодавства і в установленому порядку вносить їх на розгляд Кабінету Міністрів України.

Рішення Агентства, прийняті в рамках його повноважень, є обов`язковими для виконання органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями і громадянами.